Barnträning. Grupperna startar i februari. Foto: The Nox Box Companys Instagram-konto

De vill få barn att träna crossfit

David Heller vill får bort fördomarna kring crossfit och vill uppmuntra barn till ett aktivt liv genom den ifrågasatta träningsformen.

  • Publicerad 15:44, 4 jan 2018

När man tänker på aktiviteter för barn är nog inte crossfit det första som kommer upp i huvudet. Men nu vill The Nox Box Company på Arenaslingan vid Globen få fler barn att hitta träningsformen. I februari startar den tredje säsongen för barn som är i åldrarna 6-17 år.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är många som redan är intresserade, säger David Heller, ägare på The Nox Box Company.

Crossfit har blivit en stor trend de senaste åren och är en blandning mellan olika träningsformer, så som styrkelyft, gymnastik och konditionsträning. Ofta med övningar som görs i högt tempo.

– Jag själv, som pappa, måste tjata på mina barn att gå ut och leka. Genom crossfit kan vi få barn att börja röra på sig. Sen hoppas vi att barnen tycker om träningen och vill fortsätta hos oss även när de är vuxna så klart, Säger David Heller.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men träningsformen har även fått kritik, bland annat för att skaderisken är hög och David Heller berättar att många är skeptiska till att barn använder sig av vikter, vilket han inte håller med om.

– Det är en myt precis som att man inte ska bada efter att man har ätit. Men det är viktigt att man kan tekniken innan man börjar lyfta med vikter och det är det vi övar på. Det viktigaste i början är att man ska tycka det är kul att träna och svettas.

Träningarna är uppdelat i två grupper, en grupp för barn 6-12 som kallar Strong Kids och en för barn 13-17 som kallas Strong Teens. Starten blir den första söndagen i februari.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android


 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brandkåren ryckte ut efter burnout

Nyheter Brände gummi så grannarna trodde det brann Storstockholms brandförsvar mötte något annat än vad de tänkt sig under en utryckning till de södra delarna av Stockholm tidigare ikväll.tisdag 20/3 19:03

Hon startar gruppterapi för tonårstjejer

Nyheter Så vill Carolina öka självkänslan hos unga Caroline Erkers, psykolog i Midsommarkransen, startar gruppterapi för stadsdelens tonårstjejer. "Jag tror verkligen att det behövs", säger hon.tisdag 20/3 19:00