Den stora godishelgen

Eventuella viktbaserade nyårslöften läggs säkrast åt sidan för ett tag. Nu kommer påsken. Godisets högtid.

  • Publicerad 17:46, 10 apr 2017

Det är bara måndag eftermiddag på Godisgallerian i Enköping och kommersen är så att säga ”normal.” Påsken syns i skyltningen, men det är först på torsdag som det kommer att kännas i entrédörrens gångjärn. Då inleds den ena av de två stora godishelgerna som Sverige känner, julen är den andra. 

Påsken. Ägg med vita och gula i all ära, men de med det söta och färgglada är minst lika viktiga.

– Det börjar lite smått idag. Sedan går det rakt uppåt, men skärtorsdagen är absolut störst och det har varit så i elva år. Förra skärtorsdagen sålde vi 2,3 ton den dagen. Det är helt absurt. Vi var tvungna att lägga fram det vi kallar ICA-kassar för annars plockar de till påsarna går sönder. Det håller i sig över fredagen. Lördagen brukar vara bra. Sedan dör det. Den dagen äter de som attan och sedan är det lite bakslag, säger ägaren Mårten Lindell. 

Tusentals ton kommer att gå åt över hela landet och det är inte bara de små som suktar de här dagarna. Anita och Lars Alexandersson är på plats för att fylla på lagret inför helgen.

– Jag har köpt ett ägg för det kommer sådana här påskkärringar och knackar på. Det är kul, men vi köper i påsar mycket med jordnötter och choklad, säger. Anita 

– Och skumbananer, fyller Lars i bestämt.

Det hela lugnar ned sig på söndag. Då kanske broccolin åter gör sitt intåg och sedan följer möjligen bråda dagar för stadens tandläkare.

– Ja, vi borde nästan få provision av dem. Du förstår hur mycket kunder vi skickar dit, skrattar Mårten Lindell

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flera båtmotorstölder upptäckta på Märsön

Nyheter Flera båtmotorstölder har upptäcks på Märsön de senaste dagarna.tisdag 24/4 11:47

Inbrott på företag som hyr ut maskiner

Nyheter Ett maskinuthyrningsföretagpå Skälbygatan har haft infrott under natten mellan fredag och lördag. – Övervakningsfilm finns, men alla iakttagelser är intressanta, säger närpolischef Jan Håkansson.söndag 22/4 8:53