Torghandel på torget är okej, men inte uteservering. Foto: Mostphotos

Det blir ingen uteservering bakom bibblan

Det blir ingen uteservering på Spelbomskans torg bakom Stadsbiblioteket nästa sommar. Bodarna bedöms helt enkelt ta för stor plats.

  • Publicerad 16:41, 9 nov 2017

2002 till 2009 fanns en uteservering på Spelbomskans torg mellan Stadsbiblioteket och annexen. Men sedan dess har det bara varit torghandel där. Staden fick ta emot en del klagomål – från grannar som tyckte att det lät för mycket från uteserveringen och från någon som tyckte platsen blev otillgänglig.

Men det är inte därför stadsbyggnadskontoret nu föreslår för politikerna att avslå tillfälligt bygglov för två serveringsbodar och en uteservering om cirka 200 kvadratmeter.

– Serveringsbodarna upptar en stor del av torget och bedöms därmed strida mot detaljplanens syfte om att allmänheten ska äga fritt tillträde till platsen, säger stadsbyggnadskontorets handläggare.

Missförstånd, hävdar VD

Enligt Marco Engborg, VD på Fortaxa security som skickat in bygglovsansökan och ska driva verksamheten, handlar det om ett missförstånd från stadens sida. Han vill inte prata med tidningen men skriver i ett mejl att "det är ett café som handläggaren blandar ihop med föregående operatörer".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hundratals tjänster flyttas från Stockholm

Nyheter Jobb försvinner från huvudstaden när myndigheter omlokaliserar Enligt SVT väntas Regeringen idag meddela att hundratals statliga tjänster ska flytta från Stockholm.måndag 22/1 8:28

Större barngrupper skapar oro på förskolan

Nyheter Bekymrade föräldrar: "Det är en säkerhetsrisk" Den nya heltidsregeln sätter hård press på Östermalms förskolor. Nu slår föräldrarna larm.måndag 22/1 7:00