Torghandel på torget är okej, men inte uteservering. Foto: Mostphotos

Det blir ingen uteservering bakom bibblan

Det blir ingen uteservering på Spelbomskans torg bakom Stadsbiblioteket nästa sommar. Bodarna bedöms helt enkelt ta för stor plats.

  • Publicerad 16:41, 9 nov 2017

2002 till 2009 fanns en uteservering på Spelbomskans torg mellan Stadsbiblioteket och annexen. Men sedan dess har det bara varit torghandel där. Staden fick ta emot en del klagomål – från grannar som tyckte att det lät för mycket från uteserveringen och från någon som tyckte platsen blev otillgänglig.

Men det är inte därför stadsbyggnadskontoret nu föreslår för politikerna att avslå tillfälligt bygglov för två serveringsbodar och en uteservering om cirka 200 kvadratmeter.

– Serveringsbodarna upptar en stor del av torget och bedöms därmed strida mot detaljplanens syfte om att allmänheten ska äga fritt tillträde till platsen, säger stadsbyggnadskontorets handläggare.

Missförstånd, hävdar VD

Enligt Marco Engborg, VD på Fortaxa security som skickat in bygglovsansökan och ska driva verksamheten, handlar det om ett missförstånd från stadens sida. Han vill inte prata med tidningen men skriver i ett mejl att "det är ett café som handläggaren blandar ihop med föregående operatörer".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grand gör om fasaden – för att se äldre ut

Nyheter "Vi vill återskapa en fasad som berättar vår historia" Uppmärksamma stockholmare har noterat att en del av Grand Hôtel sett annorlunda ut den senaste veckan. Målet är att hela byggnaden ska genomgå samma totalförvandling.fredag 17/11 16:08

Här blir nytt bilförbud på Södermalm

Nyheter Gata planeras stängas av för privatfordon För att öka framkomligheten för busslinje 4 kommer delar av den centrala gatan på Södermalm att stängas av.fredag 17/11 11:55