En upplevelse. Det lär synas, höras och kännas när Fire meet åter arrangeras. Foto: Peter Mattsson

”Det här är lite wild and crazy”

700 personer. Över 100 bilar och motorcyklar av äldre snitt. När Fire meet drar i gång för tredje året i rad i Enköping på nationaldagen lär det märkas.

  • Publicerad 11:24, 31 maj 2017

Det är en upplevelse

För tre år sedan träffades Göran Lenngren och Tommy Tiger Björk. De tyckte att kyrkorna såg väldigt tomma ut och Tommy kom med en idé om att starta Fire meet, ett event för motorintresserade i alla åldrar. Tanken var att det skulle ena människor vid kyrkan.

– Det här är lite wild and crazy, säger Lenngren.

Tommy Tiger Björk var med och arrangerade första eventet, men fick aldrig se det bli verklighet. Han gick bort i cancer strax innan. Göran Lenngren tog det vidare och nu är det tredje året i rad som det kommer att lukta gummi och helgrillad gris runt Kompassen.

Över förväntan

Förra året deltog 700 personer och över hundra bilar.

– Första eventet var över förväntan, det var grymt! Folk brukar faktiskt kommentera att det är det bästa eventet som har gjorts i Enköping, berättar Göran Lenngren.

I år kommer ett gäng från Västerås som gör stunts med supermotards. Ett band spelar och Peterbilt trucks, stora lastbilar, kommer på uppvisning. Ungdomar som vill kan visa upp sina epatraktorer.

– Det finns en hel del motorintresserade ungdomar, så tanken var att göra något för dem. Det är viktigt att ungdomarna blir sedda, säger pastor Peter Ulveström i Filadelfiakyrkan som är med och arrangerar tillställningen.

Alla motorintresserade tycks uppskatta Fire Meet.

– Det är en upplevelse och något roligt att göra på nationaldagen, alla behöver inte sitta och lyssna på musik i Klosterparken, säger Peter Ulveström.

Pris till snyggast epa

Fire Meet avslutas inne i kyrkan där man har en prisutdelning. Det är prisutdelning i fem olika kategorier, bland annat bästa gummibrännare, finaste glidaren, fränaste muskelbilen och snyggaste Epan.

– Folk borde bli lockade att komma hit och visa upp sin bil, säger Göran Lenngren. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus: Stöld och vapenbrott

Nyheter Den kalla fredagskvällen blev tämligen lugn i Enköping. En bil med fyra unga personer i tilldrog sig dock poolisens intresse.lördag 24/2 9:42

Långa väntetider för att förnya pass – "var ute i god tid".

Nyheter Nästa lediga tid i Enköping för att förnya sitt pass är i slutet av april. – Det är bra att vara ute i god tid, säger Johan Sedin på Enköpingspolisen.fredag 23/2 10:31