”Det här är min terapi – här träffar man kompisar, spelar och snackar”

En populär mötesplats i Krillan på kvällarna. Men också innan öppning. Flera gånger i veckan startar några trogna medlemmar i Kristinebergs bangolfklubb sin dag med golf – och gemenskap – på Golfbaren.

  • Publicerad 09:00, 16 maj 2016

Lars Ekström: Jag brukade springa förbi den gamla banan som var här och blev intresserad så jag tog med mig sonen och började spela själv, det var i slutet av 90-talet. Det är en bra avkoppling samtidigt som man måste vara fokuserad. Vi spelar tre morgnar i veckan och kör från mars till september, men det går även att spela när det är snöfritt. Förra året kom det ju ingen snö så det var några här som spelade hela vintern. Det är ett tiotal här varje gång, många är pensionärer, men alla som är intresserade är välkomna. Själv åker jag iväg till jobbet efteråt, det är en perfekt start på dagen.

Banan betyder mycket för området. Alla har varit extremt positiva sedan den gjordes om för tre år sedan. De som åker förbi på tunnelbanan ser den inbjudande banan, vilket gör att många nya kommer och testar. Fredagar och lördagar är det smällfullt här. Det är helt klart en oas i området.

Banoo Makki: Jag började spela för 15 år sedan. Jag har fibromyalgi och väldigt ont så det här är min terapi, det ger energi och motivation att ta sig ut. Här träffar man kompisar, vi spelar och snackar lite. Det är många nyfikna som stannar till när man ”spikar” en bana och ropar. Då stannar de och hejar, det är väldigt roligt. En gång stannade en ung kille också och sa ”är det så där kul att spela, får jag också det?”, så då lockade jag in honom så han började också spela.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya stadsradhus får bastu på taket och egen bio

Nyheter "Unika i sitt slag" Nu är det säljstart för ett nytt bostadsprojekt i Stockholm, med allt från stor takterrass, gemensam bio i källaren och privat bastu på taket.torsdag 24/8 12:09

Rekordpriser: Så dyra blir lyxlyorna i hamamhuset på Södermalm

Nyheter "Det är sådana lägenheter man ser i filmer" Den som vill ta hissen hemifrån ner till Södermalms första turkiska bad kommer behöva en tjock plånbok. Nu ska de 16 exklusiva lägenheterna i hamamhuset på Östgötagatan säljas – till rekordhöga...torsdag 24/8 11:39