Vi lät Hässelbyborna författa sina egna drömlöp. Foto: Mikael Anderson

Det här vill läsarna i Hässelby se på löpet 2017

Det nya året har just börjat och är ännu ett oskrivet blad. Vi har pratat med några Hässelbybor om vad de hoppas se för nyheter på löpsedlarna 2017, och så följer vi upp några av önskenyheterna från i fjol.

  • Publicerad 15:55, 5 jan 2017

Israts drömnyhet: Trafikljus byggs vid Toppklockaregränd - säkrare för gångtrafikanter att korsa vägen. Foto: Mikael Andersson

Israt Jahan, 56, modersmålslärare, Hässelby villastad:

– Det är många i området som klagar på att bilarna inte stannar vid det övergångsstället. I rusningstrafik kan man få vänta jättelänge på att gå över och det är extra svårt när det är mörkt.

Louise drömnyhet: Hässelby gård och Hässelby strand rankas som tryggast i Stockholm. Foto: Mikael Andersson

Louise Dellström, 40, konsult, Hässelby strand:

– Vi trivs jättebra här, det är fin natur och perfekt avstånd till stan. Men pricken över i:et skulle vara om området rankades som tryggast i Stockholm.

Olofs drömnyhet: Stora förbättringar i kollektivtrafiken - bättre turtäthet på bussarna. Foto: Mikael Andersson

Olof Nilsson, 64, blivande pensionär, Hässelby villastad:

– Jag flyttade hit 1985 och då åkte jag alltid buss till jobbet. Men nu tar jag bilen för det har blivit en klar försämring med bussarna de senaste fyra-fem åren. Det skulle behövas en bättre turtäthet med fler bussar och så behöver de hålla tiderna bättre.

Så här gick det med några av förra årets önskenyheter:

Ellinors drömnyhet: Ny byggs Sandviksvägen om. Foto: Lotten Engbom

Ellinor Werner, 14, elev i Hässelby villastads skola ville att Sandviksvägen skulle byggas om för att färre bilar skulle stanna vid skolan och eleverna lättare kunde ta sig över vägen.

Nja... 

Sandviksvägen har inte byggts om under 2016. Men enligt Guido Pillola, rektor på Hässelby villastad skola, har andra förbättringar gjorts.

– Vi har justerat schemat så att alla elever inte börjar samtidigt. Riddersviksvägen blev smalare för bilarna när gång- och cykelvägen breddades och det har byggts vägbulor vid övergångsstället. Vi får men färre klagomål på trafiken än tidigare och det är säkrare nu för eleverna, säger han.

Stefans drömnyhet: Nu är hela Riddersviks område naturreservat. Foto: Lotten Engbom

Stefan Good, 67, pensionär från Hässelby villastad ville att hela Riddersvik skulle bli naturreservat. – Bygger man värmekraftverk och bostäder finns inget kvar. Riddersvik är en tillgång för alla, både fåglar, rådjur och människor, sa han då.

Nej...

Stefan Goods önskan slog inte in under året. Tvärtom, så har flera byggherrar fått markanvisningar för att bygga totalt 590 nya bostäder där.

Rolands drömnyhet: Nu satsas det på Hässelby gård. Foto: Lotten Engbom

Roland Ahlstedt, 63, grafisk konsult från Hässelby villastad ville att det skulle satsas mer på Hässelby gård.

Nja... 

Platsen upplevs fortfarande som otrygg av många men i september antogs ett lokalt utvecklingsprogram där Hässelby gård pekas ut som ett av områdena stadsdelen ska ha särskild fokus på. Bland annat vill man öka tryggheten genom att rusta upp Hässelby torg, förbättra utemiljön och ordna allmänna aktiviteter på torget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SFI-elever om S löfte på hårdare språkkrav

Nyheter "Svårt att plugga svenska när man måste jobba" Lär dig svenska – annars blir du av med bidragen. Det är ett av Socialdemokraternas vallöften som presenterades idag. Men hårdare krav är inte lösningen, tror SFI-elever i Vårberg.tisdag 24/4 16:02

Vilket är Stockholms snyggaste hus?

Nyheter Var med och rösta fram Årets Stockholmsbyggnad – här är de tio finalisterna Det är dags att utse Årets Stockholmsbyggnad. Här är de de tio finalisterna – vilken byggnad gillar du bäst?tisdag 24/4 15:17