Vi lät Brommaborna författa sina egna drömlöp. Foto: Mikael Anderson

Det här vill läsarna se på löpet i Bromma 2017

Det nya året har just börjat och är ännu ett oskrivet blad. Vi har pratat med några Brommabor om vad de hoppas se för nyheter på löpsedlarna 2017, och så följer vi upp några av önskenyheterna från i fjol.

  • Publicerad 11:48, 5 jan 2017

"Sveriges största lekpark byggs i Bromma" Foto: Mikael Andersson

Ellie Brink, 5, Alvik

– Det skulle finnas en rutschkana, klätterställning och en pool man kan bada i ute fast det är vinter. Fast poolen är det egentligen mamma som vill ha.

"Brommaplan byggs om - färdigt i år" Foto: Mikael Andersson

Bodil Grenmo, 64, Brommaplan

– Det är så eländigt här och har varit det länge. Jag minns hur Brommaplan såg ut när jag var liten och det ser exakt likadant ut nu. Det är också gropar i marken och svårt för vissa äldre att ta sig fram. Nu får de rappa på - bestäm och bygg om!

"Klart: Trafikkaoset vid B-plan är löst" Foto: Mikael Andersson

Kjell Alterbeck, 65, Riksby

– Innan man bygger mer måste de lösa trafiksituationen runt Brommaplan. Det är trafikkaos även mitt på dagen - hur ska det bli om man bygger ännu mer?

Och så här gick det med några av förra årets önskenyheter...

"Fler hundrastgårdar byggs i Bromma" Foto: Sofia White

Sophia Ohlin, 23, i Nockebyhov önskade sig fler hundrastgårdar.

– Många släpper hundarna lösa på ställen där man inte får ha hundar lösa, just bara för att det är en sådan brist på rastgårdar, sa hon i fjol.

Nej...

Några fler hundrastgårdar har det inte blivit.

– Vi får ofta önskemål om hundrastgårdar. Men det är inte det enklaste att hitta plats för det och så är det alltid en kostnadsfråga, säger Anders Salomonson, parkingenjör på Bromma stadsdelsförvaltning.

"Fler och mer moderna lekparker" Foto: Sofia White

Inför 2016 hoppades Charlotte Hernlund, 36, med sonen Hugo, 2,5 år, i Smedslätten att Bromma skulle få fler, modernare och upprustade lekplatser.

Nja...

Charlottes önskning har delvis slagit in.

– Upprustning av lekparkerna pågår ständigt. Nu har vi gjort en utredning av alla lekparker för att kartlägga vilka behov som finns och vad som ska satsas på, säger Anders Salomonson, parkingenjör på Bromma stadsdelsförvaltning.

Bland annat pågår just nu en efterlängtad totalupprustning av Vidängsparken i Traneberg.

"BP klara för superettan" Foto: Sofia White

Hugo Paues, 13, i Ålsten var övertygad om att BP:s herrar skulle ta sig hela vägen upp till superettan:

– Jag skulle nog säga att de vinner Division 1, sa han.

Ja...

Hugo Paues fick rätt! Brommapojkarnas herrar vann division ett efter en spännande final mot Vasalund hemma på Grimsta. Nu återstår att se hur laget håller mot motståndet i superettan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Samhällskris på gång? Sköt dig själv

Nu utbildar Lotta-kåren Västerort i krisberedskap Lär dig sköta dig själv när samhällskrisen kommer. Det vill Lotta-kåren som nu utbildar Västerortsbor i hur man tar hand om sig själv i händelse av kris.torsdag 26/4 17:01

Brommabo! Här är ditt genomsnittliga liv

Känner du igen dig i statistiken? Du är mellan 24 och 32 år, bor i en tvåa i Abrahamsberg och röstade på Moderaterna. Eller kanske är du dryga decenniet äldre och bor i en villa i Höglandet. Vi har kartlagt den genomsnittlige...torsdag 26/4 16:28