Vi lät Spångaborna författa sina egna drömlöp. Foto: Mikael Andersson

Det här vill läsarna se på löpet i Spånga 2017

Det nya året har just börjat och är ännu ett oskrivet blad. Vi har pratat med några Spångabor om vad de hoppas se för nyheter på löpsedlarna 2017, och så följer vi upp några av önskenyheterna från i fjol.

  • Publicerad 12:17, 5 jan 2017

Mariannes drömlöp: ”Många nyetableringar i Spånga”

Marianne Hjertquist, 56, Flysta med hunden Wilson

– Det är jättetråkigt att Spånga bosättning stänger. Det är viktigt med ett levande centrum, särskilt när man blir äldre. Fastighetsskötarna kan till exempel sänka hyrorna.

Per-Inges drömlöp: "Tryggheten ökar i Spånga" Foto: Mikael Andersson

Per-Inge Strömberg, 78, Solhem

– Det har varit många inbrott. Jag vill se övervakningskameror i Spånga och att fler nattvandrare sluter upp och engagerar sig.

Jonas drömlöp: ”Nu börjar Bromstensstaden byggas” Foto: Mikael Andersson

Jonas Lenman, 31, Bromsten

– Jag är uppväxt i Bromsten. Industriområdet är en trist del av Bromsten. Det har varit snack om att bygga där länge, men inget händer.

Och såhär gick det med förra årets önskenyheter...

Catarinas drömlöp: "Fler Grönområdet bevaras i Spånga" Foto: Sofia White

Catarina Gillskär ville bevara grönområden.

– Bygg inte bostäder på alla grönområden! sa Catarina Gillskär.

Resultat: NJA.

Men under året har flera grönytor i området varit aktuella för byggprojekt. Den 18 maj beslutade stadsbyggnadsnämnden att påbörja arbetet med att ta fram ett program för Spångadalen och detaljplan för Bromstensgluggen. Upp till 1000 lägenheter planeras där. I Sundby planerades också modulhusbostäder byggas på ett fält i Sundby. Planera ströks i juni, med förklaringen att marken ska sparas för en eventuell utvidgning av Sundbyskolan.

Branco och Mattias drömlöp: "Bromsten får en stor fotbollshall" Foto: Sofia White

NEJ. – Det är kallt att spela fotboll ute på vintern. Om det är snö kan man inte spela alls, sa Branco Saaid, 13, och Mattias Lyndell, 13, från Bromsten som önskade sig en inomhushall för fotboll.

Resultat: NEJ

Enligt Hans Eriksson, idrottsplanerare på Idrottsförvaltningen, finns inga nya planer på fotbollshallar i Västerort i dag. Längre fram i tiden planeras i första hand traditionella, mindre, hallar, till exempel på Dalhagens BP samt i Riksby, Alvik och i Spångadalen. En specialhall för friidrott planeras i Bällsta.

Lottas drömlöp: "Nu öppnar Spångas nya leksaksaffär" Foto: Mikael Andersson

Lotta Magnusson önskade att en leksaksaffär skulle öppna i Spånga.

– Om vi köper leksaker så gör vi det annars på nätet. Men det vore roligt om det fanns en leksaksaffär att gå och kolla i här i centrum, sa mamma Lotta.

Resultat: Nej

Men den stora nyheten i centrum blev istället att ikoniska inredningsbutiken Spånga bosättning stänger igen efter hundra år.

– Vi längtar efter att ta semester och prova på något annat, sa ägaren Silvi Millqvist som jobbat i butiken sedan sjuttiotalet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dubbelt så mycket pengar till Brommas inbrottsbekämpare

Nyheter "Det är välkomna pengar" Dubbelt så mycket pengar. Det kommer Grannstöd Bromma få från stadsdelen i år. Det betyder att föreningen fortsatt kan rulla runt på Brommas gator för att försöka förebygga inbrott.måndag 23/4 11:39

Äntligen soldyrkare! Nu är uteserveringssäsongen här

Nyheter Här kan du hänga i solen i Västerort Lördag lovar strålande väder och då väcks suget efter utekäk hos många. Nu ploppar äntligen uteserveringarna upp en efter en i Västerort.fredag 20/4 15:37