Vi lät Vällingbyborna författa sina egna drömlöp. Foto: Mikael Anderson

Det här vill läsarna se på löpet i Vällingby 2017

Det nya året har just börjat och är ännu ett oskrivet blad. Vi har pratat med några Vällingbybor om vad de hoppas se för nyheter på löpsedlarna 2017, och så följer vi upp några av önskenyheterna från i fjol.

  • Publicerad 15:49, 5 jan 2017

Linas drömnyhet: Billigare lägenheter till alla - fler hyresrätter och lättare att få lån. Foto: Mikael Andersson

Lina Lindqvist, 36, enhetschef daglig verksamhet, Råcksta:

– Jag tycker att alla ska ha rätt att kunna äga sin egen bostad. Oavsett om man är ung eller gammal. Jag skulle själv vilja ha möjlighet att köpa min lägenhet.

Annas drömnyhet: Parkerna rustas upp inför sommaren. Foto: Mikael Andersson

Anna Stewart, 33, lärare, Vällingby:

– Parkerna börjar bli lite tråkiga och dystra. Vi bor nära Grötfatet och där finns det till exempel en del grafitti. Det skulle vara trevligt om parken rustades upp och fick en ny klätterställning.

Björns drömnyhet: Tio nya restauranger öppnar i Vällingby. Foto: Mikael Andersson

Björn Lund, 39, med Ines Bobbie, 2, ingenjör, Vällingbyhöjden:

– Restaurangutbudet i Vällingby är skralt. Det behövs mer variation med något för alla. Inte bara snabbmat eller hamburgare.

Och såhär gick det med några av förra årets önskenyheter...

Angelis drömnyhet: Nu öppnar fritidsgård för äldre ungdomar i Vällingby. Foto: Sofia White

Angeli Karlsson, 54, Grimsta ville se en fritidsgård i Vällingby för ungdomar mellan 18 och 25 år.

Nej...

Angelis önskan slog inte in under 2016. Däremot gjordes en omorganisering inom fritidsgårdsverksamheten i Vällingby. Grimstahörnan blev fritidsgård och riktar sig till ungdomar mellan årskurs 6 och 9. Ungdomar upp till och med årskurs 3 på gymnasiet är välkomna till Tegelhögen.

Patriks drömnyhet: Andys lekland till Vällingby. Foto: Lotten Engbom

Patrik Dallman, 33, it-utvecklare, från Vällingbyhöjden önskade att få se ett Andys lekland i Vällingby.

Nej...

Nej, det blev inget lekland i Vällingby i år, varken i Vinsta som Patrik själv föreslog eller i centrum.

– Om vi hade vi såna ytor och typer av lokaler hade vi gärna också sett ett lekland här. Men Gnarly Market öppnar 2017 och även om det inte blir ett lekland så blir det ett aktivitetscenter med en avdelning för de yngre, säger Rikard Lindegren, centrumchef Vällingby city.

Fannys drömnyhet: Nu öppnar Hard rock café i Vällingby. Foto: Mikael Andersson

Fanny Nilsson, 29, butiksbiträde med barnen Teleah Sten, 4, och Sander Sten, 3, Vällingby:

– Det har ju börjat komma igång här i Vällingby men vi skulle fortfarande vilja ha ett större matutbud. Hard Rock Café kanske? Något lite coolare som funkar för familjer, sa Fanny då.

Nja...

Det blev inget Hard Rock Café under året. Men däremot kom nyheterna om att både Espresso House och Gnarly Market öppnar i Vällingby i år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Förslag: Anlägg mobila isar i Bromma vintertid

Nyheter "Det verkar lattjo!" Mobila isbanor fick politiker i båda läger att tända till på gårdagens möte i stadsdelsnämnden. Förskolan, Broxit, modulhus och mycket annat togs också upp under kvällen.fredag 24/11 12:14

Boende missnöjda med graffitiväggar

Nyheter Granne: ”Jag mår dåligt varje dag jag tittar ut.” Stadsdelens nya konstsatsning, graffitiväggarna i Tensta, kritiseras av boende som menar att väggarna är fula, sprider färglukt och ökar klottret.fredag 24/11 12:09