Vad vill Järfällaborna se på löpsedlarna under 2017? Vi lät boende författa sina egna drömlöp. Foto: Mikael Andersson

Det här vill vi i läsa om i Järfälla 2017

Fler mysiga kaféer, bättre cykelvägar och mer att göra för barn och unga. Visst finns det mycket att hålla tummarna för att det ska hända i Järfälla år 2017. Vi pratade runt med Järfällabor om vad ni vill se på löpsedlarna under året!

  • Publicerad 11:30, 5 jan 2017

Foto: Mikael Andersson

”Fråga ungdomarna vad de vill ha”

Vera Wesshagen, 78, pensionär, Jakobsberg:

– Jag hoppas att kommunen blir bättre på att ta hand om ungdomarna. Det behövs fler aktiviteter för unga så att färre går sysslolösa. Och fråga ungdomarna själva vad de vill ha så att det blir saker de faktiskt vill hålla på med.

Foto: Mikael Andersson

”Man verkar inte ha tänkt på barnfamiljerna”

Elias Alassaf, 36, butiksmedarbetare och Arig Badlisi, 34, ekonomiassistent med barnen Laura, 3, och Leonardo, 6, Barkarbystaden:

– Det känns som att man bara bygger som inne i city i Barkarbystaden, utan några bra grönområden. Man verkar inte ha tänkt på att de flesta som flyttar in är barnfamiljer. Det behövs mer parker och sådant som fotbollsplaner för barnen.

Foto: Mikael Andersson

”Vi är många som cyklar den vägen”

Lisa Landgren, 32, lärare, Jakobsberg:

– Jag hoppas att vägen jag brukar cykla till jobbet i Kallhäll asfalteras. Idag är det en skogsväg, men vi är många som tar den vägen mellan Jakobsberg och Arlaområdet. Jag använder den mest under våren och hösten, men om den blir bättre kanske man kan cykla där även vintertid.

Foto: Mikael Andersson

”Sätt ut fler papperskorgar”

Christopher Güven, 19, snart inom Försvarsmakten, västra Jakobsberg:

– Jag tycker att det behövs mer grönområden i Jakobsberg. Och det vore bra om de satte ut fler papperskorgar så att mindre skräp slängs på marken. Sedan borde man satsa på fler fritidsgårdar för unga i Järfälla, det finns alldeles för få som det är idag.

Foto: Mikael Andersson

”Fler mysiga kaféer i Jakobsberg”

Emmi Moses, 18, servitris, Söderhöjden och Johanna Vega, 21, student, Barkarby:

– Det vore kul med fler mysiga kaféer här i Jakobsberg. Och ett Åhléns! Jakobsberg skulle kunna vara ett så bra ställe att träffas på om det fanns mer fik, det är verkligen en knutpunkt för alla som bor i Viksjö, Barkarby och Kallhäll.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14