Foto: Stockholms stadsmuseum

Djurgårdsfärjan firar 120 år med retro-turer

120 år av färjeservice. Det är jubileet som firas på söndag 11 juni vid såväl Slussen som Gröna Lund.

  • Publicerad 11:10, 9 jun 2017

Mellan klockan 10 och 16 är allmänheten välkomna till terminalerna på Skeppsbron vid Slussen och Allmänna Gränd vid Gröna Lund för en frågesport kring Djurgårdsfärjans historia. Dessutom kommer Djurgårdsfärjans ordinarie flotta kompletteras med en riktig retro-färja, nämligen Djurgården 7, byggd 1893, fyra år innan färjelinjen startades 1897.

– Djurgårdsfärjan är ett självklart inslag i Stockholms stadsbild, på samma sätt som Stadshuset och Kungliga slottet. Det är något som absolut förtjänar att firas, säger Richard Borgström, sjötrafikchef på trafikförvaltningen i ett pressmeddelande.

Glada och stolta

Sedan 2014 så kan trafikanter med SL-kort resa med färjelinjen, som årligen trafikeras av cirka tre miljoner personer.

– Vi tycker att det är oerhört roligt att Djurgårdsfärjan har fyllt en funktion för stockholmarna i 120 år och är stolta över att vara en del av både Stockholms historia och nutid. säger Petter Sarv, VD på Djurgårdens Färjetrafik AB i ett pressmeddelande.

Klassiker. Djurgårdsfärjan har skjutsat oss sedan 1897. Här är Slussenterminalen 1967. Foto: Stockholms stadsmuseum

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Förslag: Inför trängselskatt i innerstan

Nyheter ”Kommer minska köerna” Trafikverket tittar på vad en ny trängselskatt på Stockholms innerstadsbroar ger för effekter.fredag 20/10 6:54

Här invigs glasobelisken – med ljus

Nyheter FILM FRÅN SERGELS TORG ✔Tommy Körberg hyllar med "Stad i ljus" Det var mycket folk på plats när den renoverade obelisken invigdes – och tändes – ikväll. Tommy Körberg sjöng "Stad i ljus".torsdag 19/10 20:58