STOPP. Nu stoppas doftsättningen i Solna Centrum. Foto: Leif Oldenburg

Doftsättning i centrum stoppas

Mark- och miljööverdomstolen fastställer miljö- och hälsoskyddsnämndens beslut att doftsättning av entréer och toaletter i Solna centrum ska upphöra. Därmed upphävs också Mark- och miljödomstolens tidigare dom.

  • Publicerad 14:26, 20 dec 2017

Miljö- och hälsoskyddsnämnden fick under 2015 in flera anmälningar om att doftsättningen av inomhusmiljöerna i Solna centrum medförde hälsoproblem för besökare, vilket efter undersökningar ledde till att nämnden beslutade att förbjuda doftsättningen av entréer och toaletter.

– Jag tycker det är bra, eftersom det ökar tillgängligheten för människor. Det är särskilt viktigt i ett närcentrum som Solna centrum, där vi har samhällsservice som vårdcentral, apotek, med mera, säger Anna Lasses (C), ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.

I sitt domskäl anger domstolen att i bedömningen av vad som är en olägenhet för människors hälsa ska hänsyn tas till personer som är något känsligare än normalt. Miljöbalkens försiktighetsprincip ska gälla och att doftsättning av såväl entréer som toaletter inte kan anses som ringa eller tillfällig.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Böckerna som lånades mest i Solna

Nyheter En nobelpristagare och ett klassiskt spöke finns med på listorna över de mest utlånade böcker i Solna 2017.tisdag 16/1 17:24

Skip stop: Fler avgångar redan i vår

Nyheter Redan i år kan fler tåg stanna vid Ulriksdal, Rotebro, Norrviken och Häggvik. Landstinget har vänt sig till Trafikverket för att undersöka möjligheterna att få fler avgångar redan i vår.tisdag 16/1 12:19