KLART. Det blir inget överklagande från Solna stads sida. Foto: Arkiv

Dom om Råstasjön överklagas inte

Solna stad väljer att inte överklaga domen som sa nej till nya bostäder på strandskyddat område vid Råstasjön. – Vi måste sätta de bostadssökande Solnabornas intressen främst. Det är bättre att fokusera på att få fram nya bostäder än segdragna rättsprocesser, säger Pehr Granfalk (M), i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 11:26, 4 mar 2016

Den 22 februari 2016 meddelade Mark- och miljööverdomstolen att detaljplanen, som skulle göra det möjligt att bygga 600 nya bostäder i Arenastaden, upphävs.

Samtidigt öppnade domstolen för möjligheten att överklaga beslutet till Högsta domstolen. Alliansen meddelar i dag, i ett pressmeddelande, att Solna stad inte avser att överklaga beslutet vidare.

– Vi har förståelse för att många, inklusive Mark- och miljööverdomstolen, tycker att det vore viktigt att få frågan om avvägningen mellan strandskydd och bostäder prövad i högsta instans, men vi måste sätta de bostadssökande Solnabornas intressen främst. Det är bättre att fokusera på att få fram nya bostäder än segdragna rättsprocesser, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande i Solna.

Ett tilläggsärende om att avsluta planärendet kommer att behandlas på initiativ av alliansens gruppledare på kommunstyrelsens möte måndagen den 7 mars 2016.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Ny tidtabell tidigast om ett år

Nyheter Justeringar kan öka antalet tåg Nya Citybanan har kostat 17 miljarder kronor och invigdes under pompa och ståt i somras. Men på många pendeltågsstationer har de nya tabellerna orsakat kaos under rusningstid. Någon ändring av de...måndag 11/12 18:02

Nu förändras pendeltågstrafiken

Nyheter Vi listar allt du behöver veta inför måndag Här är de stora förändringarna som införs från och med nu.söndag 10/12 21:02