Att bryta mot skyddsobjektslagen kan ge fängelse i upp till ett år. Vanligast är att man döms till böter. Foto: mostphotos

Domen har fallit mot mannen som fotade i militärområdet

Nu har utlåtandet från rätten kommit in mot mannen som fotograferade inne i ett militärt skyddsområde vid Ekilla i

  • Publicerad 13:38, 29 dec 2016

Inom loppet av en månad greps två personer för fall av olaga fotografering och filmande inne på ett militärt skyddsområde utanför Bålsta.

Nu har domen fallit i det andra fallet, som gällde en litauisk medborgare i 35-årsåldern som greps i början av december.

Han döms till att betala 80 dagsböter om 50 kronor, det vill säga totalt 4000 kronor.

Mannen själv förnekar fortfarande brott, och ska i förhör ha sagt att han sett skyltarna, men inte läst vad som stått på dem.

I slutet av november skedde en liknande händelse. Då var det en polsk medborgare som greps för att ha fotograferat i samma område.

Han släpptes dock efter häktningsförhandlingarna.

Läs även: Utländsk man anhållen för att ha fotograferat ett militärt skyddsobjekt

Misstänkt fotoman släppt på fri fot

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bo som på Mallis – i Bålsta

Företag vill bygga koncepthus i Bålsta. Palmer, tropisk värme, utomhusmiddagar och citronträd på innergården – året om. Så kan ett gäng 55-plussare i Bålsta bo inom några år. Byggherren Bovieran vill bygga ett av sina koncepthus i centrala...onsdag 22/11 15:18

Nästan var fjärde invånare i Håbo utsatt för brott

Nästan var fjärde person i Håbo och Enköping blev utsatt för någon form av brott under 2016. Det visar ny statstik från BRÅ.onsdag 22/11 15:17

Senaste numret

Bålstabladet