Rätt. Förvaltningsrätten anser att kommunen gjort rätt vid Ekebyhovskolans flytt. Foto: Daniel Cannervik

Domstol ger kommunen rätt om kritiserad skolflytt

Fjolårets flytt av Ekebyhovskolan överklagades, men nu får kommunen rätt i förvaltningsrätten. – Skönt att sätta punkt, säger Lena Gerby (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

  • Publicerad 16:38, 11 jan 2017

När Ekerö kommun för ett år sedan meddelade att man planerade att flytta Ekebyhovskolans högstadium till Tappströmsskolan väckte det starka reaktioner bland både elever, personal och föräldrar.

Bland annat strejkade elever och lärarnas olika fackförbund riktade kritik mot kommunens agerande. Beslutet om flytten överklagades även till förvaltningsrätten av en Ekeröbo.

Ekeröbon ansåg bland annat att Ekerö kommun genom sitt beslut som togs i februari inte tog hänsyn till barnens bästa, dessutom ansågs att barn- och utbildningsnämnden inte var rätt organ att fatta beslutet.

”Gjorde inga fel”

Nu har förvaltningsrätten konstaterat att inget fel gjordes. Bland annat skriver rätten att nämnden har haft kompetens att fatta det överklagade beslutet samt att de inte har överskridit sina befogenheter.

– Det var vad jag förväntade mig, säger Lena Gerby, som nu hoppas att ärendet är avslutat.

Även om kommunens agerande godkänns tycker hon att det finns anledning att vara självkritisk och lära sig av situationen.

– Man ska alltid vara självkritisk. Jag tycker att vi informerade allt vi kunde, men det var inte det som alla föräldrar uppfattade. I nästa ärende ska vi informera så mycket och så tidigt vi kan, man kan alltid göra allting lite bättre, säger Lena Gerby.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Eldsjälen tackar för sig med en sista resa

Nyheter En epok närmar sig sitt slut. Snart väntar sista stödresan för Irmgard Kasier och Stödföreningen Sri Lankafaddrar.fredag 19/1 16:17

KRÖNIKA: Vi vill höra din röst om ditt bostadsområde

Krönika En vän till min familj sade när vi träffades strax innan jul. ”Ni borde göra något om den slumrande rivaliteten mellan Ekerö och Färingsö”. Mannen i fråga är själv uppvuxen på just Färingsö och...fredag 19/1 9:39

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter