Skiss på modulhusen i Örby.

Domstol ger modulhusen i Örby grönt ljus

Nu är det klart, domstolen ger klartecken till modulhusen i Örby. ”Det känns bra att vi kommit i mål” säger stadens projektledare Anna Mölgård.

Nu är det klart att staden får bygga modulhusen åt nyanlända på Älvsjömässans parkering i Örby. Domen hos mark- och miljödomstolen har inte överklagats, därför har beslutet vunnit laga kraft. Tiden för att överklaga till nästa instans har gått ut.

– Det känns jättebra att vi kommit i mål med det här, och att domstolen tar upp i sin motivering att det rör sig om en särskild situation där staden har jobbat, och jobbar, hårt för att få fram bostäder åt en utsatt grupp, säger Anna Mölgård, stadens samordnare för bostäder åt nyanlända.    

"Vi är överraskade"

Domen kom tidigare än väntat, man räknade inte med ett beslut förrän någon gång i höst.

– Vi har försökt trycka på mark- och miljödomstolen om besked när de tror att en dom kan komma, men de har bara svarat att 80 procent av målen tar minst ett halvår att utreda. Därför är vi lite överraskade, och glada, över det här, säger Anna Mölgård.

Tidningen berättade för en månad sedan att staden valt att inte invänta domstolens beslut, utan börja bygga modulhusen i Örby direkt, eftersom behovet av bostäder åt nyanlända som fått uppehållstillstånd är akut. De 175 lägenheterna ska stå klara i slutet av året.

LÄS ÄVEN

Modulhusen i Örby dröjer – har överklagats igen

Stockholm går före domstolen – bygger modulhus för nyanlända NU

Staden söker bygglov för 200 lägenheter för flyktingar i Slakhusområdet

"Vi vill vara en positiv kraft i Örby"

S i Örby om modulhusen: "Det här blev inte bra"

Staden kapar antalet modulhus i Örby – öppnar i stället för studentbostäder

Så här är nybygget i Örby tänkt att se ut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De tar stand-up till Söderort: "Ska bli Stockholms Brooklyn"

Nyheter Birgitta Klepke och Malin Appeltofft har tröttnat på att Stockholms humorscen är centrerad till Södermalm – och startar nu två stand up-klubbar i Söderort.måndag 24/7 11:41

Konstnären Aluoch: "Folk frågar varför jag bara målar svarta"

Nyheter Ställer ut på södergalleri Vernissagen för utställningen Art for Selfcare blev för många historisk. Här berättar konstnären Steffi Aluoch om sina verk, mötet med Angela Davis och det stora i att kunna titta på konst och för...onsdag 19/7 18:00