Skiss på modulhusen i Örby.

Domstol ger modulhusen i Örby grönt ljus

Nu är det klart, domstolen ger klartecken till modulhusen i Örby. ”Det känns bra att vi kommit i mål” säger stadens projektledare Anna Mölgård.

  • Publicerad 11:17, 19 maj 2017

Nu är det klart att staden får bygga modulhusen åt nyanlända på Älvsjömässans parkering i Örby. Domen hos mark- och miljödomstolen har inte överklagats, därför har beslutet vunnit laga kraft. Tiden för att överklaga till nästa instans har gått ut.

– Det känns jättebra att vi kommit i mål med det här, och att domstolen tar upp i sin motivering att det rör sig om en särskild situation där staden har jobbat, och jobbar, hårt för att få fram bostäder åt en utsatt grupp, säger Anna Mölgård, stadens samordnare för bostäder åt nyanlända.    

"Vi är överraskade"

Domen kom tidigare än väntat, man räknade inte med ett beslut förrän någon gång i höst.

– Vi har försökt trycka på mark- och miljödomstolen om besked när de tror att en dom kan komma, men de har bara svarat att 80 procent av målen tar minst ett halvår att utreda. Därför är vi lite överraskade, och glada, över det här, säger Anna Mölgård.

Tidningen berättade för en månad sedan att staden valt att inte invänta domstolens beslut, utan börja bygga modulhusen i Örby direkt, eftersom behovet av bostäder åt nyanlända som fått uppehållstillstånd är akut. De 175 lägenheterna ska stå klara i slutet av året.

LÄS ÄVEN

Modulhusen i Örby dröjer – har överklagats igen

Stockholm går före domstolen – bygger modulhus för nyanlända NU

Staden söker bygglov för 200 lägenheter för flyktingar i Slakhusområdet

"Vi vill vara en positiv kraft i Örby"

S i Örby om modulhusen: "Det här blev inte bra"

Staden kapar antalet modulhus i Örby – öppnar i stället för studentbostäder

Så här är nybygget i Örby tänkt att se ut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Deras mål: Ena tjejer över hela stan

Nyheter Samlar över 200 tjejer imorgon lördag Umgänge, aktiviteter och ökad samhörighet. Det är poängen med integrationsprojektet Sthlmsystrar, som på lördag samlar 200 tonårstjejer från hela Stockholm.fredag 24/11 12:10

Wanngård (S) hoppas att fler vågar berätta

Nyheter S-toppen om Mogert: "Det han gjort är helt oacceptabelt" Under torsdagseftermiddagen meddelades att borgarrådet Roger Mogert (S) avgår efter allvarliga anklagelser. Nu uppmanar finansborgarrådet Karin Wanngård (S) fler kvinnor att dela med sig av sina...torsdag 23/11 17:34