Grönans senaste åk "Ikaros" har anklagats för att låta för mycket. Foto: Gröna Lund

Domstol: Gröna Lunds karuseller FÅR låta

I vintras överklagades Gröna Lunds bygglovsansökan av Ikaros på grund av att attraktionen skulle låta för mycket. Nu har Mark- och miljööverdomstolen beslutat i ärendet.

  • Publicerad 16:12, 6 sep 2017

Gröna Lunds planer på den 95 meter höga attraktionen "Ikaros" stötte i vintras på patrull, efter att två grannar överklagat bygglovet.

Anledningen var att Ikaros ansågs låta för mycket.

Grannarna som försökt stoppa Gröna Lund i 20 år

Mark- och miljödomstolen såg brister i ljudutredningen och gick grannars linje. Ärendet gick vidare till mark- och miljööverdomstolen, som nu kommer med ett slutligt besked.

Bakslag för Gröna Lund – höghöjdsåket kan stoppas

Domstolen pekar på att liknade attraktioner redan finns på Grönan och att "toleransnivån för buller bör vara något högre i innerstan". Kort och gott: Det är okej om det bullrar från Gröna Lund.

Praktikant skickades upp i Gröna Lunds nya skräck-åk

Domen kan inte överklagas och Ikaros kommer alltså att få stå kvar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm vägrar byta ut sommarskylt

Nyheter Arg liberal: "Folk kontaktar mig och frågar om det fortfarande är sommar i Stockholm" Trots att den väcker irritation låter staden den somriga skylten på Kungsholmen sitta kvar. Av snålhet.lördag 23/9 16:00

Ekomatkedja vill expandera – för dina pengar

Nyheter Den ekologiska matvarukedjan Paradiset ber stockholmarna att lätta på plånboken i en nystartad crowdfundingkampanj. Men det beror inte på att affärerna går knackigt, enligt vd Johannes Cullberg:...fredag 22/9 14:00