Grönans senaste åk "Ikaros" har anklagats för att låta för mycket. Foto: Gröna Lund

Domstol: Gröna Lunds karuseller FÅR låta

I vintras överklagades Gröna Lunds bygglovsansökan av Ikaros på grund av att attraktionen skulle låta för mycket. Nu har Mark- och miljööverdomstolen beslutat i ärendet.

  • Publicerad 16:12, 6 sep 2017

Gröna Lunds planer på den 95 meter höga attraktionen "Ikaros" stötte i vintras på patrull, efter att två grannar överklagat bygglovet.

Anledningen var att Ikaros ansågs låta för mycket.

Grannarna som försökt stoppa Gröna Lund i 20 år

Mark- och miljödomstolen såg brister i ljudutredningen och gick grannars linje. Ärendet gick vidare till mark- och miljööverdomstolen, som nu kommer med ett slutligt besked.

Bakslag för Gröna Lund – höghöjdsåket kan stoppas

Domstolen pekar på att liknade attraktioner redan finns på Grönan och att "toleransnivån för buller bör vara något högre i innerstan". Kort och gott: Det är okej om det bullrar från Gröna Lund.

Praktikant skickades upp i Gröna Lunds nya skräck-åk

Domen kan inte överklagas och Ikaros kommer alltså att få stå kvar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu förändras pendeltågstrafiken

Nyheter Vi listar alla förändringar du behöver veta om Här är de stora förändringarna som införs från och med nu.söndag 10/12 19:52

Han byggde Riddarholmskyrkan i pepparkaka – på Nya Zeeland

Nyheter James Glucksman: "Riddarholmskyrkan utmärkte sig" Med deg och glasyr har ett hotell avbildat landmärken från hela världen. Nu hyllas Riddarholmskrykan som blivit pepparkakshus – på Nya Zeeland.söndag 10/12 11:08