Familjen tackar för allas hjälp under måndagen. OBS: Bilderna är arkivbilder och inte tagna under den aktuella händelsen. Foto: Mostphotos

Dotterns tack till grannarna efter försvinnandet – "Helt otroligt"

När Camilla Jakobsons mamma, som har har alzheimer, försvann under gårdagen gick hundratals frivilliga ut och letade efter henne tillsammans med familjen och polispatrull.

  • Publicerad 12:01, 22 aug 2017

Igår kväll gick stora delar av Skarpängs grannskap ut för att leta efter Camilla Jakobsons mamma som villat bort sig under dagen. Polispatruller, helikopter och hundförare var redan ute när hundratals frivilliga slöt upp i sökandet.

– Mamma har Alzheimers och försvann kring fyrasnåret. På kvällen gick jag och min bror med i Facebookgruppen Skarpängskoll, säger Camilla.

Men redan innan de själva gått med hade folk börjat undra om helikoptern och kontaktat polisen och skrivit egna inlägg i gruppen om det som pågick.

– Det var helt otroligt hur folk bara la ifrån sig allt vad de höll på med och gav sig ut för att leta efter mamma. Vart vi än åkte mötte vi folk som var ute och letade, säger Camilla och berättar att stödet var enormt:

– Grannar slöt upp sig när de märkte att vi var ute och letade och ju längre tiden gick anslöt sig ännu fler. Den största kommunikationen skedde på sociala medier och Facebook, säger hon.

Vid halv ett-tiden på natten återfanns Camillas mamma söder om sjön Fjäturen av en polishund. Smått nedkyld, men välbehållen.

– Vi är djupt tacksamma för alla som hjälpte till och var engagerade. Man får hopp om mänskligheten när något sådant händer, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Förlust på 27 miljoner mer än väntat - nu ska förvaltningen granskas

Nyheter Parisa Liljestrand (M): "En oerhörd chock" Den redovisade prognosen på minus sex miljoner kronor har nu ökat rejält till 33 miljoner kronor. Nu ska socialförvaltningen i Vallentuna granskas.lördag 20/1 10:45

QUIZ: Kungafamiljen i den kungliga huvudstaden

Nyheter Hur bra koll har du egentligen på vår kungafamiljs förehavanden i Stockholm? Utmana dina rojalistiska kunskaper i vårt quiz!fredag 19/1 17:00