Drakhuvuden på jättepålar skapar julstämning i Väsby

Just nu sätts höga träpålar upp längs Dragonvägen. Tanken är att de ska hålla en alldeles speciell typ av juldekoration.

  • Publicerad 11:24, 5 dec 2017

Julen närmar sig och det kommer märkas längs Dragonvägen. Träpålarna är första steget i att etablera juldekorationer där.

– Det är tillfälliga träpålar som ska hålla upp julbelysningen. De riktiga ljusstolparna väntar vi fortfarande på. Men julen väntar inte på sig, säger Alarik von Hofsten, projektansvarig på Upplands Väsby kommun för området Fyrklövern.

Pålarna utgör stommen och mellan dem kommer det att hänga vikingadrakhuvuden, alltså sådana drakhuvuden som syntes på vikingaskeppen.

– Det finns mängder med vikingakopplingar i kommunen, "dragon" betyder drake och vikingaskepp används ibland symboliskt för kommunen, säger Alarik von Hofsten.

Alarik von Hofsten är mestadels optimistisk kring mottagandet av drakhuvudena.

– Det finns säkert de som tycker det är jättehäftigt och en del som har frågetecken, som alltid när det handlar om dekorationer. Men jag tror de flesta kommer tycka om det, menar han.

Vikingahuvudena kommer att dyka upp inom kort.

– De håller på att monteras ihop och kommer upp idag eller imorgon. Vi kom på den här idén under hösten, förklarar han.

Det här blir kanske inte enda gången drakhuvudena syns på Dragonvägen.

– De kommer kunna användas igen. Men trästolparna blir tillfälliga, säger Alarik von Hofsten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politikerna ändrar inställning till kameraövervakning

Politik Tidigare mot nu för Socialdemokraterna och Centerpartiet var tidigare emot utökad kameraövervakning i Väsby. Nu har båda partierna ändrat sig. – Vi som kommun måste vidta mått för att skydda medborgarna, säger...lördag 17/3 7:15