Lugn. Samir Taha, grundare av fastighetsbolaget Aros, tror det dröjer många år innan något händer på östra Eneby torg. Foto: Aros / Roffe Andersson

Drog sig ur bygge på Eneby torg – "den här platsen är ett sår"

Beskedet kom som en chock när det här om dagen stod klart att alla byggplaner vid östra Eneby torg skrotas. Här berättar ett av fastighetsbolagen varför.

  • Publicerad 13:43, 15 feb 2018

Det var i tisdags som Danderyds Nyheter kunde berätta att samtliga planer för byggnation vid östra Eneby torg skrotas. Fastighetsägarna skickade i fredags ett gemensamt brev till kommunen där de menade att de drar tillbaka sitt planuppdrag.

– Vi insåg att det inte gick. Det förslag som vi hade arbetat fram tillsammans med kommunen fanns det inte några utsikter för att bli till verklighet. Då får det åka i papperskorgen, säger Samir Taha, grundare av fastighetsbolaget Aros Bostad.

– Vi har alltid velat göra något bra för kommunen och för de boende.

"Blankt papper"

När man nu tagit tillbaka förslaget är man heller inte stressade över att dra igång ett nytt förslag för området.

– Det är verkligen ett blankt papper nu, det är inget vi känner att vi har någon som helst brådska med. Sen är det inte direkt heta tider på bostadsmarknaden, så det gör inget.

– Vi har hållit på med det här i åtta år, den här platsen är ett sår i Enebyberg. Men vi får se, men det dröjer nog länge innan något nytt händer.

LÄS MER: "Man ska inte förtäta Danderyd"

LÄS MER: Tvärvändningen: Alla planer skrotas kring Eneby torg

Marken ägs, bland annat, av Aros, Patriam och Telia.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Person gick på motorvägen - sprang från platsen

Nyheter "En fara för sig själv och andra" Strax efter åtta igår fick polisen ett larm om en person som gick på motorvägen i höjd med Arninge.torsdag 22/3 10:01

Toaletten har renoverats under flera år - nu ska den öppnas

Nyheter Toalöst på bussterminalen i Danderyd Under flera år har toaletten bussterminalen vid Danderyds sjukhus renoverats i omgångar. Men nu ser det ut att bli ändring på det.onsdag 21/3 17:39