SNÖ. Snökanonerna i Väsjöbacken är i full gång just nu. Foto: Pauline Cederblad

Dröjer innan Väsjöbacken öppnar

Sedan gårdagens kalla kväll har snökanonerna i Väsjöbacken kunnat sättas i arbete. Men det dröjer innan backarna kan öppna för åkning.

  • Publicerad 12:58, 10 jan 2018

Meteorologerna har inte haft många rätt i år.

Så fort graderna sjönk igår kväll kunde snökanonerna i Väsjöbacken startas. Tanken är att de ska kunna köra tills ikväll när det ska bli lite varmare igen. Ungefär 250 timmar behövs med snökanonerna igång för att backarna ska kunna öppna.

– Efter idag har vi haft igång de ungefär 55 timmar sammanlagt. Så vi behöver fler dagar med minusgrader för att bli klara, säger Olle Karlsson som driver Väsjöbacken.

Skidskolan drar igång till helgen och hoppbacken kommer förhoppningsvis att vara klar för både en eventuell tävling och träning. Men Sollentunaborna får sannolikt vänta lite till innan de kan göra premiäråket i backen för säsongen. Nästa vecka väntar nämligen varmare väder och eventuellt även regn. Även om det inte kommer att förstöra den redan lagda snön betyder det att snökanonerna inte kan gå.

– Efter nästa vecka vet vi inte riktigt hur det blir. Meteorologerna har inte haft många rätt i år, säger Olle Karlsson och skrattar.

Vanligtvis brukar backen kunna öppna strax efter nyår. För åtta år sedan dröjde det dock till den 27 januari innan de kunde öppna.
– Det kan nog tyvärr bli något liknande i år.

Arbetet med bostadsbyggandet i Väsjöområdet märks även i Väsjöbacken i år. Parkeringsplatserna är färre och längre bort.

– Det är allmänt stökigt. Vi satte en plan i höstas med kommunen för hur det skulle fungera i backen i år men sedan ändrades det när det plötsligt skulle börja grävas i området. Tyvärr har vi blivit rätt överkörda av kommunen. Men vi gör så gott vi kan. Och vad kan vi göra, vi är bara ett litet företag, säger Olle Karlsson.

Mer Väsjäbacken

På www.vasjobacken.com uppdateras det löpande gällande arbetet i backen och om hur många nedfarter som är öppna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen gripen för mordförsök i Rotebro

Nyheter Under torsdagseftermiddagen skottskadades en man i Rotebro. Ingen är ännu gripen i ärendet.fredag 20/4 12:33

"Fjolårsgräset fungerar nästan som krut"

Nyheter Brandkåren uppmanar till försiktighet Många vill säkert röja upp i trädgården under helgen och elda gammalt gräs, löv och grenar. Men det gäller att vara försiktig. Brandrisken är stor. – Det döda fjolårsgräset fungerar nästan som krut,...fredag 20/4 12:16