Drop-in-fotboll för nyanlända i Vallentuna en succé: "Stort behov"

Brottby SK:s drop-in-fotboll för asylsökande och ensamkommande ungdomar har på kort tid vuxit sig större. Nu vill man ta nästa steg.

  • Publicerad 16:16, 23 maj 2017

Under februari månad blev sportklubben Brottby SK kontaktade av en asylsökande som ville spela fotboll. Detta blev startskottet för initiativet drop-in-fotboll. I dag bedriver klubben fotbollsträningar för asylsökande och ensamkommande ungdomar varje söndag.

– Först var de ungefär 20 stycken ungdomar som kom till träningarna. Men nu är vi upp emot 35 stycken. Verksamheten har utvecklats rejält och vi ser att behovet är stort, säger Linn Bentley.

Syftet med verksamheten är att skapa en plattform där ungdomarna får interagera med varandra i en positiv miljö.

– Vi vill få till en välfungerande integration. Det är alltid Brottby-ungdomar med och spelar, och på så sätt lär de känna varandra, säger Linn Bentley.

Vill starta cup

För att utveckla verksamheten har Linn Bentley nu vänt sig till kommunen för att få bidrag på knappt 95 000 kronor. Hon menar att bidrag kan fortsätta att främja verksamheten.

– På så sätt kan vi eventuellt organisera en cup och bjuda in andra lag, samt köpa in de material som vi behöver till träningarna. Men bidraget ska också täcka planhyra för 2017-2018.

Klubben hoppas att initiativet sprider sig till andra kommuner.

– Vi hoppas att vi är inspiratörer till andra kommuner. Förhoppningsvis vill fler starta upp liknande organisationer och på så sätt kan integrationen bli ännu bättre, säger Linn Bentley.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu är den här i Täby - semlan alla snackar om

Nyheter "Äldre vill ha den vanliga semlan" Förra året var det princessemlan som var årets nyhet. I år är det nachosemlan som gäller.måndag 22/1 12:13

Ny restaurang i Vallentuna - "blir inga små portioner"

Nyheter Börjar servera luncher Hon är känd från ”Halv åtta hos mig”, och nu öppnar hon restaurang vid IP. Sara Mansnerus satsar på husman till lunch – och matlådor till barn som ska träna.måndag 22/1 11:30