Drottningen möttes av bekant ansikte

Uppklädda och förväntansfulla mötte de boende drottningen. Sedan fick hon sig en rundtur på Söderströmsgården.

  • Publicerad 15:19, 15 nov 2017

Vi har setts förr. Jag brukar vara på ”De gamlas dag” i Ekebyhovsparken och hon kände igen mig.

I maj kunde de boende och personalen på Färingsöhemmet flytta in på Söderströmsgården i Stenhamra, kommunens helt nybyggda äldreboende med 63 lägenheter och bland annat ytor för gemensamma aktiviteter och måltider.

När boendet förra veckan hade officiell invigning kom drottning Silvia på besök.

Det var en stor dag för flera av de boende. Bland dem som såg fram emot dagen lite extra fanns Ann-Mari Olsson som tillsammans med sin dotter Marianne Caesar välkomnade drottningen med en blombukett i entrén.

– Vi har setts förr. Jag brukar vara på ”De gamlas dag” i Ekebyhovsparken och hon kände igen mig, säger Ann-Mari Olsson.

Hon uppskattade besöket och pratstunden som hon fick med Silvia.

– Det var fantastiskt. Jag berättade hur bra vi har det här och drottningen sade att hon tyckte att det var roligt att få vara med, säger hon.

Viss nervositet fanns det inför mottagandet och överlämnandet av blombuketten.

– Jag har varit lite orolig, man vill inte dabba sig. Men det gick bra och det var väldigt roligt att få vara med, säger hon.

Ann-Mari Olsson stormtrivs efter flytten från Färingsöhemmet.

– Det är utmärkt, allt är bra här. Vi gör aktiviteter, det är viktigt. Bland annat kommer en diakon ibland och så har vi underhållning och sjunger. Det är varierande så att något ska passa alla, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Snart är laddstolparna på plats

Nyheter Snart kan kommunens elbilister ladda sina batterier i Tappström. Redan innan jul hoppas Fortum ha två laddstolpar på plats.fredag 15/12 14:23

KRÖNIKA: Livet på landet är spännande – särskilt på vintern

Nyheter Tung blöt snö och ishala vägar. Bussar i diket och skjutna vildsvin längs vägarna. Vissa dagar känns en morgonresa längs Färingsövägen som en scen ur en apokalyptisk film. Det är spännande på landet....fredag 15/12 13:54

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter