Drottningen möttes av bekant ansikte

Uppklädda och förväntansfulla mötte de boende drottningen. Sedan fick hon sig en rundtur på Söderströmsgården.

  • Publicerad 15:19, 15 nov 2017

Vi har setts förr. Jag brukar vara på ”De gamlas dag” i Ekebyhovsparken och hon kände igen mig.

I maj kunde de boende och personalen på Färingsöhemmet flytta in på Söderströmsgården i Stenhamra, kommunens helt nybyggda äldreboende med 63 lägenheter och bland annat ytor för gemensamma aktiviteter och måltider.

När boendet förra veckan hade officiell invigning kom drottning Silvia på besök.

Det var en stor dag för flera av de boende. Bland dem som såg fram emot dagen lite extra fanns Ann-Mari Olsson som tillsammans med sin dotter Marianne Caesar välkomnade drottningen med en blombukett i entrén.

– Vi har setts förr. Jag brukar vara på ”De gamlas dag” i Ekebyhovsparken och hon kände igen mig, säger Ann-Mari Olsson.

Hon uppskattade besöket och pratstunden som hon fick med Silvia.

– Det var fantastiskt. Jag berättade hur bra vi har det här och drottningen sade att hon tyckte att det var roligt att få vara med, säger hon.

Viss nervositet fanns det inför mottagandet och överlämnandet av blombuketten.

– Jag har varit lite orolig, man vill inte dabba sig. Men det gick bra och det var väldigt roligt att få vara med, säger hon.

Ann-Mari Olsson stormtrivs efter flytten från Färingsöhemmet.

– Det är utmärkt, allt är bra här. Vi gör aktiviteter, det är viktigt. Bland annat kommer en diakon ibland och så har vi underhållning och sjunger. Det är varierande så att något ska passa alla, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna: Ge oss fler poliser på öarna

Nyheter Polisnärvaro tror många Ekeröbor är nyckeln till ökad trygghet. – Vi kan tyvärr inte alltid matcha upp det, säger kommunpolisen Stefan Berg.fredag 16/3 15:53

Kuratorn: Oron kan öka när du stressar

Nyheter Färre möten och mer stress. Det ser Kristina Palmér, kurator och legitimerad psykoterapeut, skapar oro. – Vi hinner inte skapa goda relationer, säger hon.fredag 16/3 15:52

KRÖNIKA: Lyft näven ur fickan mot Kapten von Trapp

Nyheter Internationella kvinnodagen förra veckan och influensan hade slagit till med full kraft. Så i stället för att göra något stort och viktigt för jämlikhet och rättvisa så satt jag med sjuka barn i...fredag 16/3 15:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter