UTBYGGNAD. Duvboskolan har varit på tapeten länge. Nu ser den ut att vara det ytterligare ett tag. Foto: Arkivbild/Michael Folmer

Duvboskolans utbyggnad blir försenad

Flytten av ett äldreboende från Ekbackens hus F har blivit försenad. Detta får konsekvenser för Duvboskolan.

  • Publicerad 15:15, 19 jun 2017
Grönblåa styret har sedan ett år tillbaka planer på att låta elever i årskurs 4-6 på Duvboskolan flytta in i vad som nu är äldreboende på Ekbacken.
Men flytten blir försenad, enligt nämndordförande Morgan Lindqvist (M) till 2018 eller 2019 på grund av dröjsmål med att flytta äldreboendet. Oppositionsrådet Peter Schilling (S) tror att det kan dröja längre.
Ekbacken skulle eventuellt ha sålts i samband med centrumfastigheterna i Hallonbergen, Ör och Rissne. Kommunen har beslutat att avvakta med en försäljning i väntan på ytterligare utredningar.
Detta kommer däremot inte att påverka en utbyggnad av Duvboskolan som i så fall sätts igång av kommunen, enligt Morgan Lindqvist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu förändras pendeltågstrafiken

Nyheter Vi listar allt du behöver veta inför måndag Här är de stora förändringarna som införs från och med nu.söndag 10/12 21:02