Birgitta Johansson och Lars Hedman i Järfälla lokal-tv:s studio för några år sedan. Foto: Linda Gren

Efter 25 år i rutan – Järfälla lokal-tv lägger ner

Efter 25 år i teveapparaterna lägger Järfälla lokal-tv och föreningen som driver den ner.

  • Publicerad 13:32, 1 feb 2018

Sedan 1992 har Järfälla lokal-tv, JLTV, sänt program och nyheter på tv via kabelnätet från en lokal mitt emot Jakobsbergs sjukhus. Men nu är det snart slut med det. Föreningen som drivit kanalen helt ideellt under alla år lägger ner i mitten av mars.

– Vi får inte in några nya som vill jobba. Vi är tio stycken som jobbat frenetiskt med JLTV senaste åren, men nu börjar vi bli gamla och orkar inte längre, säger Lars Hedman, ordförande i Järfälla lokal-tv förening.

Den 12 mars går JLTV ut i Järfällabornas tv-apparater för sist gången. De två sista sändningsveckorna kommer programmen bestå av "tack och hej då program", berättar Lars Hedman.

– Vi som gjort programmen kommer att presentera oss lite och tala om vilka vi är.

70 program om året

Att lägga ner känns sorgligt, tycker han, samtidigt som det är nödvändigt när "vi som gör det här är mellan 75 och graven", som Lars Hedman uttrycker det.

– Det har varit jätteroligt att jobba med Järfälla lokal-tv. Jag minns särskilt när jag gjorde ett reportage om diskuskastaren Daniel Ståhl, som jag råkar bo granne med, innan han slog igenom ordentligt. Och när jag träffade tennisspelaren Rebecca Peterson. Nu får man väl spela tennis själv istället, säger Lars Hedman.

JLTV har gjort runt 70 program årligen och sänt nyheter varannan veckan under namnet JLTV-nytt.

"Känns viktigt att göra det här"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hon designar lyxklänningar hemma i Jakobsberg

Nyheter "Jag vill göra kläder som sticker ut" Jakobsbergsbon Sonja Andersson följer sin dröm och designar klänningar på heltid. Nischen? Couture.torsdag 22/2 12:11

Parkeringskaos i Viksjö – året ut

Nyheter Kommer stängas av i sjok Ett 90-tal p-platser är just nu avstängda i Viksjö centrum, och besökare får räkna med att antalet kommer att vara reducerat fram till årsskiftet. Något som oroar handlare i området.onsdag 21/2 15:15