OKLART LÄGE. Tanken var att H&M skulle öppna sin nya konceptbutik Arket. Vad som händer nu vet varken fastighetsägaren eller klädjätten. Foto: Direktpress/Mostphotos

Efter branden – klädjättens nysatsning hotas

Den är ännu inte utrett hur pass omfattande skadorna är på den klassiska Stockholmsbyggnaden i hörnet Biblioteksgatan/Jakobsbergsgatan som brandhärjades svårt förra veckan.

  • Publicerad 16:07, 15 nov 2017

Tidigt på tisdagen 7 november började en kraftig brand rasa i byggnaden Vildmannen 7 på Jakobsbergsgatan. Det är fortfarande inte utrett exakt hur eldsvådan startade.

– Nej, vi har inte fått svar på varför det började brinna. Och på grund av säkerhetsskäl har vi inte kunnat gå in och bedöma skadorna så därför kan vi inte uttala oss om hur stora skador det är, säger Anders Nygren, affärsområdeschef hos fastighetsägaren Hufvudstaden.

Hela byggnaden är avspärrad på grund av rasrisken. Lokalerna i huset höll på att renoveras, och det var H&M som planerade att öppna sin nya konceptbutik ”Arket” på adressen. Vad som händer med butikssatsningen, som var tänkt att slå upp portarna våren 2018, är oklart.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– För närvarande arbetar vi med att hitta en lösning så att en Arket-butik kan öppna i Stockholm så snart som möjligt. Men vi har inte någon bekräftad tidsplan eller adress än, säger Helena Johansson på H&M:s pressavdelning.

Planen en 900 kvadratmeter stor klädbutik med ett tillhörande kafé skulle ligga på Biblioteksgatan 9, vilket skulle bli den sista pusselbiten för att göra Biblioteksgatan till H&M:s stora paradgata, då redan H&M men, COS och &Other Stories i kvarteret.

Hur kommer det sig att Biblioteksgatan har blivit ett riktigt H&M-kluster?

– När H&M–gruppen letar butikslokal tittar vi alltid efter bästa affärsläge på respektive marknad, därför känns det naturligt att många av våra butiker ligger på Biblioteksgatan, säger Helena Johannson.

Men om Arket kan flytta in i den brandhärjade byggnaden, eller en lokal i närheten, är inget som klädjätten vill uttala sig om.

– Framtida expansion och nya butiker är inget vi kommenterar, säger Helena Johansson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: De har stans mest julpyntade hem

Nyheter "När vi träffades släpptes alla gränser" I deras trea på Kungsholmen syns varken väggar eller tak bakom lager av guld, glitter och blinkande ljus. Varför? För att julpynt gör dig till en lyckligare människa, enligt paret Hante som börjar...söndag 17/12 9:00

QUIZ: Känner du igen ditt MÖRKA Stockholm?

Quiz ✔Tio historiska bilder ✔Utmana dina vänner i veckans quiz ✔Kvällsbilder från förr Vi närmar oss årets mörkaste tid. Därför har vi letat fram tio mörka Stockholmsbilder från förr. Känner du igen dig?lördag 16/12 9:00