Förstörd. De nya varningsskyltarna vid högspänningsledningen i Kyrkhamn har blivit nerklottrade. Foto: Alex Cerda

Efter dödsolyckan: Nya varningsskyltarna redan nedklottrade

Strax efter dödsolyckan vid en högspänningsledning i Kyrkhamn satte Vattenfall upp tydligare varningsskyltar. Men nu har de klottrats ner.

Det var den 2 juli som en person avled av sina skador efter att ha klättrat upp i en högspänningsledning vid Kyrkhamn i Hässelby. Efter olyckan fick ägaren Vattenfall kritik för otydliga varningsskyltar och för att det var för lätt att ta sig upp i elledningen.

LÄS MER: Efter dödsolyckan: "Vattenfall måste ta sitt ansvar"

Strax efter dödsolyckan satte de upp tydligare varningsskyltar och röjde bort sly och buskage som tidigare dolt de gamla skyltarna. Men nu är skyltarna nerklottrade. Enligt Hässelbybon Alex Cerda, som hittade den avlidne efter olyckan, har det även klottrats i närområdet runt elledningen.

Klottret ska åtgärdas

Det var också Alex Cerda som lyfte kritiken mot Vattenfall efter olyckan.

– En stor eloge till Vattenfall som fixade de nya skyltarna så snabbt. Jag förstår inte hur man tänker när man vandaliserar dem, säger han.

Enligt Katrin Lemming, kommunikationsansvarig på Vattenfall eldistribution, ska klottret på varningsskyltarna åtgärdas under onsdagen.

– Vi är tacksamma att någon berättade att det var klotter på skyltarna. Vi tycker såklart att det är beklagligt och kommer åka ut dit under dagen och sätta upp nya skyltar, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

BILDSPECIAL: Stockholmare, det här gör ni i parkerna – egentligen

Nyheter #parklivostermalm Parken: en plats för en cykel i lågor eller bara ett annat namn för hundtoa? Under sommaren har stockholmare förevigat sin känsla på sociala medier. Här är de tio mest avslöjande bilderna.söndag 20/8 16:00

Här hyllar de Martha – Gullmars välgörare

Nyheter "Nu är det vår tur att ge tillbaka" I fyra år har hon i ur och skur serverat mat till behövande. I torsdags var det hennes tur att uppmärksammas. Gullmarsplan fylldes av kärleksfulla hyllningar då 73-åriga Martha Kubicek bjöds på en...söndag 20/8 10:00