Förstörd. De nya varningsskyltarna vid högspänningsledningen i Kyrkhamn har blivit nerklottrade. Foto: Alex Cerda

Efter dödsolyckan: Nya varningsskyltarna redan nedklottrade

Strax efter dödsolyckan vid en högspänningsledning i Kyrkhamn satte Vattenfall upp tydligare varningsskyltar. Men nu har de klottrats ner.

  • Publicerad 16:33, 9 aug 2017

Det var den 2 juli som en person avled av sina skador efter att ha klättrat upp i en högspänningsledning vid Kyrkhamn i Hässelby. Efter olyckan fick ägaren Vattenfall kritik för otydliga varningsskyltar och för att det var för lätt att ta sig upp i elledningen.

LÄS MER: Efter dödsolyckan: "Vattenfall måste ta sitt ansvar"

Strax efter dödsolyckan satte de upp tydligare varningsskyltar och röjde bort sly och buskage som tidigare dolt de gamla skyltarna. Men nu är skyltarna nerklottrade. Enligt Hässelbybon Alex Cerda, som hittade den avlidne efter olyckan, har det även klottrats i närområdet runt elledningen.

Klottret ska åtgärdas

Det var också Alex Cerda som lyfte kritiken mot Vattenfall efter olyckan.

– En stor eloge till Vattenfall som fixade de nya skyltarna så snabbt. Jag förstår inte hur man tänker när man vandaliserar dem, säger han.

Enligt Katrin Lemming, kommunikationsansvarig på Vattenfall eldistribution, ska klottret på varningsskyltarna åtgärdas under onsdagen.

– Vi är tacksamma att någon berättade att det var klotter på skyltarna. Vi tycker såklart att det är beklagligt och kommer åka ut dit under dagen och sätta upp nya skyltar, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M:s vallöfte: Sänkt skatt – mer utbildning

Nyheter ✔Sänkt skatt ✔Trygghetsjour ✔Fler förstelärare ✔Här är Moderaternas valbudget Jobben, skolan och tryggheten. Det är de viktigaste frågorna i moderaternas budgetförslag för Stockholms stad.fredag 20/10 7:54

Förslag: Inför trängselskatt i innerstan

Nyheter ”Kommer minska köerna” Trafikverket tittar på vad en ny trängselskatt på Stockholms innerstadsbroar ger för effekter.fredag 20/10 6:54