Tempo är i full gång med att göra i ordning inför öppningen på lördag. Den nya butiken ersätter Coop som försvann i våras. "I butiksväg är blir vi den enda i området", säger butikschefen Felix Nilson Norlén. Foto: Robin Högberg

Efter fem döda månader – nu öppnar nya handlaren

I fem månader har Hjorthagenborna varit utan mataffär i kvarteret. Men på lördag öppnar nya närbutiken i Hjorthagen.

  • Publicerad 14:57, 4 sep 2017

Många Hjorthagenbor blev upprörda Coop när stängde närbutiken på Artemisgatan i våras, och hänvisade kunderna till en större butik i Norra Djurgårdsstaden.

Upprört när matbutiken stänger: "Fick inget veta"

Försvann med kort varsel

– Coop bara försvann på tre, fyra dagar. Man gör inte så mot dem som bor här. Jag har påverkats ganska mycket sedan dess. Även om man bara vill ha något litet så får man åka till Karlaplan, Gärdet eller gå ner till Norra Djurgårdsstaden, säger Hjorthagenbon Anette Andersson.

Den nya närbutiken på Artemisgatan, som alltså öppnar på lördag, kommer ha en tydlig färskvaruprofil, berättar butikschefen Felix Nilson Norlén.

Efter Coops besked: Ny handlare på väg till Hjorthagen

– Vi försöker ha ett brett sortiment av färskvaror, till exempel chark, skaldjur, frukt och grönt. Vi kommer också ha mycket ekologiskt och vegetariskt, eftersom det är något som många efterfrågat, säger han.

Ser behov av närbutiker

Enligt Stephan Johnsson, en av den nya Tempo-butikens ägare, finns det en stor efterfrågan på sådana här typer av butiker.

– Bostadsnära butiker har sett en stark utveckling och det är just närheten som bidrar till det. Det är här vi ser ett behov.

Anette Andersson är glad att Hjorthagen snart har ett eget närlivs igen.

– Den nya butiken kommer väcka liv i kvarteret. Det har varit rätt så dött efter att Coop försvann.

Klart: Då öppnar nya handlaren i Hjorthagen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sopföretagets reklamkupp kan bli kostsam

Nyheter Döm själva – är kampanjen på rätt sida gränsen? Lapparna med återvinningsinformation som spridits på Kungsholmen har en logga som är förvillande lik Stockholms stads. Men allt är en listig kupp av ett app-företag. Nu kan tilltaget få rättsliga...onsdag 22/11 20:27

Förseningar på gröna linjen

Nyheter Ungdomsgäng drog i nödbromsen: “Får effekt på hela systemet” Gröna linjen har under onsdagskvällen varit drabbad av både förseningar och inställda avgångar. Enligt SL beror det på att ett ungdomsgäng drog i nödbromsen vid Skanstull tidigare i eftermiddags.onsdag 22/11 18:31