Tre unga män åtalas för grov våldtäkt mot en kvinna i Barkarby. Foto: Sacharias Källdén

Efter gruppvåldtäkten – nu åtalas tre unga män

I somras våldtogs en kvinna i ett skogsparti i Barkarby. Nu åtalas de tre män som några dagar senare greps, misstänkta för grov våldtäkt.

  • Publicerad 15:53, 11 sep 2017

Den 14 juli i år larmades polisen till ett skogsområde i Barkarby, där en kvinna utsatts för en grov våldtäkt.

Några dagar senare greps tre ynglingar, då 16, 17 och 18 år gamla. På måndagen åtalades de, rapporterar Aftonbladet.

Aftonbladet skriver också att kvinnan hade fått lift av de tre unga männen på en moped innan våldtäkten.

"Försvårande omständigheter"

I första hand åtalas de för grov våldtäkt, i andra hand gäller det åtalet bara två av dem och den tredje åtalas för medhjälp till grov våldtäkt.

Enligt åtalet ska de i samförstånd ha hotat, misshandlat och våldtagit offret.

– Det är en allvarlig, grov våldtäkt begånget av tre män i en skogsdunge, det finns flera försvårande omständigheter i gärningarna, säger Elisabeth Massi Fritz, målsägandebiträde som företräder kvinnan till Aftonbladet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sveriges bästa vattenpolospelare kommer från Järfälla

Sport Succéklubben: "Vi har byggt upp en vinnarmentalitet" Vad har årets manliga och årets kvinnliga vattenpolospelare gemensamt? Svar: båda är med i Järfälla simsällskap. Vi hängde med på deras träning och pratade om varför Järfälla gör succé inom just...måndag 19/2 15:49

Storseger: Bele Barkarby är svenska mästare i futsal

Sport "Fotbollen ska vara en frizon" I helgen blev Bele Barkarbys U17-killar svenska ungdomsmästare i futsal. Den tredje stora vinsten inom loppet av bara några veckor.måndag 19/2 11:43