Tre unga män åtalas för grov våldtäkt mot en kvinna i Barkarby. Foto: Sacharias Källdén

Efter gruppvåldtäkten – nu åtalas tre unga män

I somras våldtogs en kvinna i ett skogsparti i Barkarby. Nu åtalas de tre män som några dagar senare greps, misstänkta för grov våldtäkt.

Den 14 juli i år larmades polisen till ett skogsområde i Barkarby, där en kvinna utsatts för en grov våldtäkt.

Några dagar senare greps tre ynglingar, då 16, 17 och 18 år gamla. På måndagen åtalades de, rapporterar Aftonbladet.

Aftonbladet skriver också att kvinnan hade fått lift av de tre unga männen på en moped innan våldtäkten.

"Försvårande omständigheter"

I första hand åtalas de för grov våldtäkt, i andra hand gäller det åtalet bara två av dem och den tredje åtalas för medhjälp till grov våldtäkt.

Enligt åtalet ska de i samförstånd ha hotat, misshandlat och våldtagit offret.

– Det är en allvarlig, grov våldtäkt begånget av tre män i en skogsdunge, det finns flera försvårande omständigheter i gärningarna, säger Elisabeth Massi Fritz, målsägandebiträde som företräder kvinnan till Aftonbladet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor lista: Helgtipsen du inte vill missa i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Det vet du-konsert ✓Loppisar ✓Walk of hope Kom i höststämning med våra helgtips! Den här veckan kan du svira på halsduken och heja fram hemmalaget, gå på höstmarknad, promenera för kampen mot barncancer eller se bandet Det vet du på...lördag 23/9 7:09

Efter vår artikel: Nu stoppar MVC den bisarra bilden

Nyheter Verksamhetschefen: "Bedrövlig bild" Bilden som används som diskussionsunderlag för blivande föräldrar på MVC har väckt starka reaktioner. Nu dras materialet tillbaka, enligt verksamhetschefen.fredag 22/9 14:26