GLASS ENGAGERAR. Efter protesterna vill trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) försöka hitta alternativa placeringar för glassförsäljning i Kungsträdgården. Foto: Mostphotos

Efter kritiken: Nu vill Helldén (MP) rädda glasskioskerna i Kungsan

Beskedet att glasskioskerna i Kungsträdgården ska försvinna skapade en missnöjesstorm både bland allmänhet och politiker. Nu vänder trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

  • Publicerad 12:18, 17 aug 2017

Det var i går som Dagens Nyheter kunde berätta att de två glasskioskerna i Kungsträdgården kommer att försvinna när parken nu ska byggas om. Där TGI Fridays i dag ligger ska en ny Apple-butik byggas och enligt trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) finns glasskiosker inte med i visionen om det nya Kungsträdgården.

Kiosker ryker när Apple gör entré i Kungsan

Enligt ursprungsplanen skulle glasskioskerna få stänga igen nu i september och inte erbjudas någon ny plats i parken. Men efter den enorma kritikstorm från både allmänhet och politiker som följde, bland annat från majoritetskollegan stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S), vill Daniel Helldén nu försöka hitta alternativa placeringar.

– Jag har gjort den bedömningen efter att antal ledamöter i stadsbyggnadsnämnden och Skönhetsrådet har uttryckt att det borde gå att ha kvar glasskioskerna i Kungsträdgården. Därför ska vi titta på det igen, säger Daniel Helldén (MP) till StockholmDirekt.se.

Frågan ska nu upp i nästa trafiknämnd.

– Det är för att utreda vad som är möjligt att lösa inom ramen för de planer som finns för Kungsträdgården. Går det trots vad som hittills sagts att hitta nya lokaliseringar, går det att inrymma glassförsäljning i befintliga paviljonger eller finns annan omdisponering i parken som löser frågan? säger han.

Har allmänhetens reaktioner påverkat?

– Det är klart att det har. Det är uppenbart en fråga som engagerar många. Och våra offentliga miljöer ska vara för Stockholm och alla som vistas här. Så är det möjligt att hitta en ny lösning ska vi självklart ta det en vända till, säger Daniel Helldén till StockholmDirekt.se.

De befintliga kioskerna kommer dock att försvinna enligt plan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sopföretagets reklamkupp kan bli kostsam

Nyheter Döm själva – är kampanjen på rätt sida gränsen? Lapparna med återvinningsinformation som spridits på Kungsholmen har en logga som är förvillande lik Stockholms stads. Men allt är en listig kupp av ett app-företag. Nu kan tilltaget få rättsliga...onsdag 22/11 20:27

Förseningar på gröna linjen

Nyheter Ungdomsgäng drog i nödbromsen: “Får effekt på hela systemet” Gröna linjen har under onsdagskvällen varit drabbad av både förseningar och inställda avgångar. Enligt SL beror det på att ett ungdomsgäng drog i nödbromsen vid Skanstull tidigare i eftermiddags.onsdag 22/11 18:31