"Vi har en svår situation som kräver mer resurser", säger Sus Andersson (MP), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd om att stadsdelen nu får fem extra trygghetsmiljoner. Foto: Michael Folmer/Mostphotos

Efter missen: Fem extra trygghetsmiljoner till Spånga-Tensta

Högre lön till dem som jobbar inom socialtjänsten och fler anställda. Det ska de extra fem miljoner som stadsdelen nu får ur centrala medelsreserven gå till.

  • Publicerad 11:53, 28 feb 2018

Vi har tidigare berättat att Spånga-Tensta inte kommer få pengar ur stadens trygghetsfond för åtgärder i Spånga centrum den här omgången, eftersom stadsdelen inte hann få in ansökan i tid för det området. Däremot ska man ansöka om pengar till nästa omgång i vår – pengar som ska gå till fysiska åtgärder som belysning och slyröjning.

LÄS ÄVEN: Inga trygghetspengar till Spånga torg – än

Men förra veckan blev det klart att stadsdelen får annat ett tillskott till trygghetskassan. Fem av de 20 miljoner som delas ut från centrala medelsreserven kommer gå till Spånga-Tensta. Det är pengar som kommunstyrelsen beslutar om utan att stadsdelarna själva ansöker om det.

– Men vi har länge poängterat att vi har en svår situation som kräver mer resurser. Det betyder väldigt mycket att vi får en så pass stor del av pengarna, säger Sus Andersson (MP), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Fler anställda och högre löner

Pengarna ska dels gå till lönepåslag för yrkeskategorier som arbetar med unga i stadsdelen, som socialsekreterare, fältassistenter och fritidsassistenter. De får 2000 kronor mer i månaden i lön under resten av året.

Tanken är också att anställa till exempel fler fältassistenter, men det är inte klart hur många nya anställda det kan bli tal om.

– Lönepåslaget är en viktig signal för att kunna stärka de här yrkeskategorierna i deras tuffa arbete, säger Sus Andersson.

Hon fortsätter:

– Vi kommer att se till att pengarna kommer till nytta så snart som möjligt. Om vi beslutar att till exempel anställa fler fältassistenter blir det ju en rekryteringsprocess men pengarna är beslutade för att användas i år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

MAFFIG helglista: Inte en tråkig stund i Västerort och Järfälla

Nyheter ✔Våffelfest ✔Loppis ✔Vernissage Sugen på våfflor, loppisfynd eller att kika på konst? Helgen är fylld av smarriga, gulliga, fartfyllda och kulturella upptåg.fredag 23/3 15:43

Klart! HSK sänker åldern för rösträtt

Nyheter "Fler borde få vara med och påverka" Nu ska medlemmar från 15 år få vara med och rösta på HSK:s årsmöten. Det bestämde klubben i veckan.fredag 23/3 15:29