Framgångsrik. Ahmed Abdirahman fortsätter integrationsarbetet på Stockholms Handelskammare. Foto: Mikael Andersson

Efter politikerveckan – nu ska han förbättra företagsklimatet i orten

Ahmed Abdirahman gjorde succé med initiativet Politikerveckan i Järva som lockade alla partier till Spånga IP i somras. Nu fortsätter han förbättra företagsklimatet i orten för Stockholms handelskammare.

  • Publicerad 12:22, 11 okt 2017

Han är en person som har kontakter i förortsområden men också inom etablissemanget

Politikerveckan i Järva lockade förra året alla partiledare till Spånga IP, utom föräldralediga Ebba Busch Thor (KD). Arrangemanget väckte även Stockholms handelskammares intresse.

Ahmed vill skicka Järvas röster till Almedalen

Nu har de anställt den lokala eldsjälen och initiativtagaren bakom politikerveckan, Ahmed Abdirahman, för att leda en integrationssatsning. Bland annat vill de förbättra klimatet för små och medelstora företag i utanförskapsområden.

– Han är en person som har kontakter i förortsområden men också inom etablissemanget i och med det arbete han gör med politikerveckan, säger Maria Rankka, VD på näringslivsorganisationen.

Dags för politikerveckan i Järva – detta händer dag för dag

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Upprop: Ge oss en flygbuss från Vällingby och Jakan!

Nyheter "Inte omöjligt att vi tar upp tråden igen" Vällingby – Jakobsberg – Arlanda. En namninsamling har startat i Hässelby för en ny flygbusslinje. Enligt flygbussarnas VD finns inga såna planer idag – men han stänger inte dörren helt.tisdag 17/10 11:34

De snackar hijabs och feminism med unga tjejer i Vällingby

Nyheter "Trött på att man talar om oss istället för med oss" Föreningen StreetGäris har tröttnat på att man ofta snackar om – istället för med – tjejer i orten. Nu bjuder de in till en lyssnarserie tre panelsamtal i Vällingby.måndag 16/10 12:09