Storängsgatan i Norra Djurgårdsstaden kan få behålla sitt namn. Foto: Filippa Rogvall

Efter stadens miss - nu döps gatan om igen

En gata i Norra Djurgårdsstaden fick förra veckan ett nytt namn, efter ett beslut från 2014. Staden hade glömt informera om namnbytet, och efter de boendes protester kan det gamla namnet nu bli kvar.

  • Publicerad 18:30, 22 feb 2017

Östermalmsnytt berättade i förra veckan att boende på Storängsgatan i Norra Djurgårdsstaden blivit informerade att deras gata egentligen har hetat Vallodlingsgatan sedan 2014. Eftersom planerna hamnat mellan stolarna hade staden glömt bort att informera de boende om namnbytet, som nu skulle sättas i bruk.

Efter kraftiga reaktioner från flera boende beslutade man att avvakta med att skylta om gatan.

LÄS MER: Stadens miss – nu måste nya gatan döpas om igen

Kristian Rosengren på stadens namnberedning meddelar nu att man tänkt om. De föreslår till stadsbyggnadsnämnden att Storängsgatan ska få behålla sitt namn – genom ytterligare ett namnbyte.

Beslutet ska fattas i stadsbyggnadsnämnden den 23 mars.

– Det är glädjande att man rättar sig. Vi och grannföreningarna är optimistiska inför beslutet, och glada över att de inte börjar spika upp skyltar än, säger Ulf Ericsson, vice ordförande i brf Lill-jan.

Han menar att man lätt känner sig utsatt i en nybyggd stadsdel.

– Många trivs här, men man är lite på sin vakt nu. Vi kommer att fortsätta bevaka vad som händer när det gäller utlovad service för alla som flyttar hit, säger Ulf Ericsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kravet: Inför SL-kort på båten till Sjöstan

Nyheter Efter succéförsöket – vill se permanent lösning Den tillfälliga SL-taxa som infördes på M/S Emelie förra året blev en succé och antalet resenärer ökade snabbt på den privata linjen. Nu vill Miljöpartiet införa en permanent båtlinje med SL-kort,...söndag 18/2 20:36

Vem är Odenplans cykelgarage tänkt för?

Nyheter Mängden tomma platser får folk att undra Odenplans cykelgarage öppnade för 1,5 år sedan, men fortfarande står nästan två av tre platser tomma. Nu ställer sig många frågan: vem byggdes cykelgaraget egentligen för?lördag 17/2 12:52