Nya öppettider. Från och med nu testar Lyktan och Hässelbygårdsskolan gemensamt eftermiddagsöppet. Foto: Stella Papapanagiotou

Efter stöket: Nu får eleverna eftermiddagshäng

Det har varit stökigt efter skoltid på torget i Hässelby gård. Nu öppnar Lyktan och Hässelbygårdskolan upp gemensamt eftermiddagshäng för eleverna.

  • Publicerad 17:08, 6 nov 2017

Under en längre tid har det varit stökigt på eftermiddagarna runt torget i Hässelby gård. Elever har efter skoltid hängt på torget, Ica, i garaget och på Bibblerian.

– Vi har fått signaler om att eleverna inte har något att göra och därför har bland annat biblioteket blivit en samlingsplats. Det är i och för sig trevlig om de går dit, men det är ingen fritidsgård, säger Martin de Ron, rektor på Hässelbygårdsskolan.

Nu har fritidsgården Lyktan och Hässelbygårdsskolan slagit sina påsar ihop för att hitta en lösning, nämligen att öppna upp gården även på eftermiddagarna och inte bara på kvällstid.

–Vi ska prova att öppna upp gården tillsammans med skolan mellan klockan 15-16.30 för årskurs 5-9. Sen har vi stängt i en kvart för att städa upp inför kvällen, säger Brandon Sekitto, föreståndare för fritidsgården Lyktan.

Personal från skolan och gården

Upplägget liknar det som görs på Grimstahörnan och fritidsgården Åkermyntan. På Lyktan kommer både personal från skolan och gården att jobba på eftermiddagarna.

– Vi måste testa allt för att fånga upp ungdomarna. Vi är överens om att ha läxhjälp men tanken är också att lyssna in vad ungdomarna själva vill, säger Brandon Sekitto.

De nya öppettiderna börjar gälla den här veckan och försöket planeras att pågå fram till juni nästa år för att sedan utvärderas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så här blir nya Södersjukhuset

Nyheter Följ med på en tjuvkik Jättebygget vid Södersjukhuset börjar ta form.lördag 17/2 9:15

Helgtips: Gör en tidsresa genom epokerna

Nyheter ✔Antikmässa ✔Garage Sale ✔Bakluckeloppis Antikviteter, vintage och retro är orden som gäller i helgen. Den som är peppad på fynd från förr kan bege sig till Älvsjö, Enskededalen, Kista eller centrala stan.lördag 17/2 8:04