Daniele Fava (L) vill se ett fotbollstält på Spånga IP. Foto: Hans Ekestang/Mikael Andersson

Efter stöket – nu kan Spånga IP få nytt fotbollstält

Stenkastning och hot har skapat otrygghet bland spelare och tränare på Spånga IP. Nu föreslår Liberalerna att ett fotbollstält byggs på Spånga IP.

  • Publicerad 17:10, 14 sep 2017

I augusti berättade vi att spelare och tränare i Spånga IS fotbollsklubb känner sig otrygga på Spånga IP – och att ungdomsgäng kastat sten på spelarna i damlaget.

Stenkastning och knivhot – nu har spelarna fått nog

Nu vill Liberalerna öka tryggheten på Spånga IP med ett temporärt fotbollstält för innespel. Det föreslår ledamoten Daniele Fava (L) i en skrivelse han lägger till idrottsnämnden i nästa vecka.

– Att skapa ett idrottstält kan bidra till att dra upp rågången kring vem som har rätt att vara var på Spånga IP och kan också bidra till att man faktiskt känner sig mer skyddad under tiden man spelar. Men det är framförallt ett sätt att möjliggöra innespel på vintern vilket är bra för föreningslivet och ungdomars möjlighet till en aktiv fritid, säger Daniele Fava.

Hur löser ett tält på Spånga IP grundproblemet – att ungdomar kastar sten och skapar otrygghet?

– Förslaget om ett tält på Spånga IP är inte tänkt att lösa grundproblemet med ungdomar som kastar sten. För det krävs ju att ungdomarna själva slutar kasta sten, och det krävs ett helhetsgrepp med inte minst polisiära och trygghetsskapande insatser.

Tonåringar attackerades av jämnåriga med soft air guns och hockeyklubbor

Anläggningschefen tveksam

Pierre Nystedt är anläggningschef på Spånga IP. Att ett tält skulle vara en lösning på problemet är han tveksam till.

– Det här är det första jag hör om förslaget. Men spontant känns det som att man kanske behandlar symptomen och inte sjukdomen. Problem kan uppstå även i ett fotbollstält. Vi har ju en fotbollshall redan i dag, och även där har vi haft problem med att ungdomar smitit in, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Äldre man rånad på sin bil i Spånga centrum

Nyheter Ett av flera bilrån senaste tiden På tisdagen rånades en man i åttioårsåldern på sin bil i Spånga centrum. Flera personer blev vittnen till händelsen.onsdag 22/11 16:30

Tre gripna efter rån mot Elgiganten

Nyheter "Stoppade en hel del bilar" Strax innan klockan ett rånades Elgiganten i Barkarby. Nu har tre personer gripits misstänkta för rånet.onsdag 22/11 15:31