Fler patruller. Även i området kring Nova får ordningsvakter hålla kvar misstänkta brottslingar. Foto: Mostphotos

Efter stöket: Ordningsvakter på flera platser i Vallentuna

Ordningsvakter kommer att finnas även kring Nova i Tellusområdet, och inte bara i centrum. Samtidigt lägger politikerna en miljon extra på bevakningsinsatser under 2018.

  • Publicerad 08:20, 30 aug 2017

Nu ska även Tellusområdet, från Sports Club till gymnasiet, patrulleras av ordningsvakter. Tidigare har centrum haft besök av vakter. Ordningsvakter har befogenhet att hålla kvar misstänkta brottslingar tills polisen kommer.

För 2018 har politikerna lagt en miljon extra i budgeten för bevakningsinsatser.

– Det här är ett sätt att öka tryggheten där det varit stökigt under våren. Kring Nova, inne på biblioteket och i våra garage, säger Victor Kilén, kommundirektör.

Är det rätt att skattemedel ska gå till sådant som polisen borde sköta?

– Givet är att det bästa vore att polisen fanns i Vallentuna, de ska befinna sig i alla delar av Stockholms län. Men gör de inte det får man lösa det på andra sätt. Vi har väldigt bra samarbete med polisen men hade önskat att de vore här mer, säger Victor Kilén.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bråk på Danderyds sjukhus

Nyheter Polis på platsen Vid halv fyra-tiden fick polisen in ett larm om ett bråk på Danderyds sjukhus.tisdag 23/1 16:37

Massor av animerat i Vallentuna Kulturhus

Nyheter "Får se hur filmframställningen gått till" I vår visas olika animerade filmer på kulturhuset. Dessutom blir det utställning med Dunderklumpens "pappa" Per Åhlén, och lokala kulturskoleelever visar sina filmer.tisdag 23/1 15:53