Ny plats. På det här fältet blir det bakluckeloppis i fortsättningen. Foto: Therese Wiberg

Efter tio år – bakluckeloppisen lämnar Galoppen

Efter tio år lämnar bakluckeloppisen Täby Galopp. Men eventet blir kvar i kommunen.

  • Publicerad 14:30, 23 feb 2018

Bakluckeloppisen startade på Täby Galopp 2008, men nu är det klart att loppisen flyttar.

– Eftersom att vi vetat att Galoppen ska bli en byggarbetsplats och Täbyloppis har behövt mer utrymme har vi gått och kikat och gluttat på det här stället länge, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarknader.

– Vi har känt att det verkligen skulle sitta som en smäck. Det har liksom allt vi vill ha.

Den nya platsen ligger i Litsby, mellan Såstaholm och Hagbytippen.

– Det är verkligen landet men ändå så centralt. Det är verkligen superidylliskt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt Maria Wiberg är den nya platsen, ett stort fält, större än det tidigare utrymmet på parkeringen på Galoppfältet. Här hyr de mark av Såsta gård.

– Det är ett jättestort fält. Täbyloppis behöver ganska mycket yta och frihet. Vi har haft loppis på sådana ytor förut.

Något som arrangörerna däremot funderade på var kommunikationerna till platsen. Ett samarbete med ett taxibolag har löst det problemet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi kommer ha en loppis-shuttle från Täby Kykrby station, så man kommer kunna åka gratis shuffle mellan stationen och loppisfältet. Vi är jätteglada att vi lyckades få till det, säger Maria Wiberg.

Enligt Maria Wiberg kommer föranmälan fortfarande inte behövas, och priserna för att stå på loppisen kommer vara desamma som de senaste åren.

Loppisen startar sista helgen i maj och håller på fram till september.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13