Har ni saknat det här? På måndag är pendeltågen tillbaka på hela Bålstalinjen. Foto: Mikael Andersson

Efter tunga sommaren: Snart rullar pendeln igen

På måndag rullar pendeltågen åter på hela Bålstalinjen. Men en ny avstängning hägrar.

  • Publicerad 13:47, 9 aug 2017

Sen kommer också en större avstängning den 2 november.

Det har varit en tung sommar för pendeltågsåkande Västerortsbor. Trafikverket har jobbat på med breddningen av Mälarbanan, och vid Spånga station har gamla spår och kontaktledningar bytts ut. Perrongen har dessutom breddats och blivit längre.

Sedan den 4 juli har det varit alternativa resvägar som gällt för alla som vill åka pendeltåg norr om Sumpan till söder om Jakan.

Men för de som lessnat, så närmar sig i alla fall det magiska datumet. Den 14 augusti ska nämligen pendeltågen rulla som vanligt igen.

Har ni hunnit med det ni ska?

– Ja, allt har gått som planerat. Vi har jobbat intensivt dag och natt för att verkligen passa på när vi har möjligheten, säger Veronika Gustafsson, mediekommunikatör på Trafikverket.

Så när kommer ni stänga av pendeln nästa gång?

– Pendeltågstrafiken kommer att vara fortsatt avstängd mellan Sundbyberg och Jakobsberg tidiga söndagsmorgnar mellan 04.30 och 08:50, det kommer gälla hela 2017. Sen kommer också en större avstängning den 2 november. Då stänger vi av pendeltågstrafiken mellan Sundbyberg och Barkarby fram till den 6 november.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Besvikelsen – ingen valborgseld i Riddersvik i år

Nyheter Därför bryts traditionen Efter 28 år av valborgsfirande i Riddervik tvingas nu föreningen bakom det att ställa in årets arrangemang. Orsaken: Ingen ville hjälpa till att vakta elden.torsdag 19/4 14:46

Hani är Spångas nya torghandlare

Nyheter Tar över försäljningen på torget Nu doftar det jordgubbar på Spånga torg igen! Vi hälsade på Spångas nya torghandlare, Hani Hanna från Kista, som tagit över platsen efter Emin Tursak.onsdag 18/4 17:19