Har ni saknat det här? På måndag är pendeltågen tillbaka på hela Bålstalinjen. Foto: Mikael Andersson

Efter tunga sommaren: Snart rullar pendeln igen

På måndag rullar pendeltågen åter på hela Bålstalinjen. Men en ny avstängning hägrar.

  • Publicerad 13:47, 9 aug 2017

Sen kommer också en större avstängning den 2 november.

Det har varit en tung sommar för pendeltågsåkande Västerortsbor. Trafikverket har jobbat på med breddningen av Mälarbanan, och vid Spånga station har gamla spår och kontaktledningar bytts ut. Perrongen har dessutom breddats och blivit längre.

Sedan den 4 juli har det varit alternativa resvägar som gällt för alla som vill åka pendeltåg norr om Sumpan till söder om Jakan.

Men för de som lessnat, så närmar sig i alla fall det magiska datumet. Den 14 augusti ska nämligen pendeltågen rulla som vanligt igen.

Har ni hunnit med det ni ska?

– Ja, allt har gått som planerat. Vi har jobbat intensivt dag och natt för att verkligen passa på när vi har möjligheten, säger Veronika Gustafsson, mediekommunikatör på Trafikverket.

Så när kommer ni stänga av pendeln nästa gång?

– Pendeltågstrafiken kommer att vara fortsatt avstängd mellan Sundbyberg och Jakobsberg tidiga söndagsmorgnar mellan 04.30 och 08:50, det kommer gälla hela 2017. Sen kommer också en större avstängning den 2 november. Då stänger vi av pendeltågstrafiken mellan Sundbyberg och Barkarby fram till den 6 november.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Spångapendlarnas kaffeguru: "Att vara snabb är A och O"

Nyheter Hakan Mermer har sålt kaffe från sin "hålet i väggen"-kiosk till Spångapendlare i åtta år. Nu öppnar han snart sin nionde butik. Men fortfarande kör han morgonpassen med sin bror i Spånga varje dag.tisdag 17/10 17:15

Adam Tensta till stor gratisfest för unga i Västerort

Nyheter Ska inspirera till att förverkliga drömmar Första november blir det fest för Västerorts unga på fritidsgården Tegelhögen i Vällingby. Testa spoken word, dancehall och dansa loss till fet livemusik – allt på temat drömmar.tisdag 17/10 16:53