Restaurangen på Fridhemsgatan är utflyttad - nu går färden till Vasastan för klassiska Govindas. Foto: Per Brandt

Efter uppsägningen – hit flyttar stans äldsta vegetariska krog

Stans äldsta vegetariska restaurang har funnit ett nytt hem. Efter 34 år på Kungsholmen och Fridhemsgatan står det nu klart att Govindas byter stadsdel, och dessutom utökar restaurangverksamheten.

  • Publicerad 16:06, 9 jan 2017

Det är grannstadsdelen Vasastan som blir lösningen för Govindas, Hare Krishnas vegetariska restaurang, som sedan i april 2015 letat efter en ny hemvist då lokalen på Fridhemsgatan ska användas till annat av hyresvärden Familjebostäder.

Den nya restaurangen kommer att öppna på Surbrunnsgatan 60, ett stenkast från Odenplan, i en lokal som tidigare har inhyst ett café.

– Vi är mitt i flytten just nu och pappren är påskrivna. Så det känns inte alls dåligt, det är ett bra läge på en parallellgata till Odengatan. Det var Kungsholmen eller Vasastan som gällde för oss, säger föreståndaren Tore Karlsen.

LÄS ÄVEN: "Govindas räddas tills årsskiftet – sedan ska restaurangen bli butik"

Den 25 januari hoppas Tore Karlsen att dörrarna ska öppnas till nya Govindas. I den gamla lokalen är restaurangdelen utflyttad medan templet och butiken fått uppskov att stanna två månader till. Det blir inget tempel i den nya lokalen på Odenplan men planer finns att öppna ett i närheten.

– Allt fokus har varit på restaurangen men nu kan vi lägga energi på tempelverksamheten. En kommunikation med fastighetskontoret har inletts, säger Tore Karlsen.

Som en bonus ser Govindas ut att utöver den nya restaurangen öppna en servering på Centralbadet. Den befintliga serveringen på centralbadet, Ecobaren, bekräftar att Govindas ska flytta in bredvid och att de tillsammans kommer bilda en slags vegetarisk food court.

– Det var badet som kontaktade oss eftersom de gillade vår mat. Förhoppningsvis kan det vara igång i februari, säger Tore Karlsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Snökaosets vinnare – cyklister med dubbdäck

Nyheter "Vi hade det jättehärligt" Inställda bussar, försenad tunnelbana och oregelbunden trafik på pendeltågen. Snön gjorde att många kom in sent till jobbet i morse. Cyklisterna verkar dock ha tagit sig fram lättare än de flesta.tisdag 21/11 11:37

Här slår snön ut bussarna vid Slussen

Nyheter SE FILMEN Snön slog obarmhärtigt mot bussar och bilar utan vinterdäck. Så här såg det ut vid Slussen på tisdagsmorgonen.tisdag 21/11 10:27