Yes. Sören Sundberg, Georges Barré och Jan-Ove Johansson är glada över öppningen. Foto: Lotten Engbom

Efter vår artikel: deras toaletter öppnas igen

På seniorboendet Kullagränd har ilskan varit stor efter att kommunen valde att stänga toaletterna i gemensamhetslokalerna. Men nu har Täby kommun vänt.

  • Publicerad 14:14, 28 nov 2017

Den 18 oktober skev vi om seniorboendet på Kullagränd, där kommunen låst bottenvåningens toaletter.

– Problemet var i alla fall att det inte var någon som städade toaletterna, och det blev ett tillhåll för missbrukare. Det var allmänna toaletter som ingen tog hand om, sa Jörgen Häfker, bostadsförvaltare på Täby kommun, då.

LÄS MER: Kommunen låste toaletterna – "Boende använde hink"

Den 23 oktober fick hyresgästerna ett brev från Kommunfastigheter där det bland annat stod "Vi ser också över hur vi kan lösa frågan om toaletterna på bottenvåningen".

I fredags blev det gjort - kommunen fick återöppna toaletterna igen för de boende, som nu kan låsa upp toaletterna med en nyckel.

– Det känns ungefär så här: ska jag behöva leva i ett land som inte kan ta beslut i en sådan enkel fråga? Det tog bara en månad från att de skrev det till oss, säger Georges Barré, som bor i huset.

– Men nu känns det som att vi hjälpt kommunen till rätta med ett bra beslut.

"Nu kan du kissa här"

Han poängterar att han inte tycker att de ställt några orimliga krav.

– Det här var bara en praktisk fråga från början och nu har det blivit politik. Vi har inget intresse av det, vi ville bara ha en toalett, säger Georges Barré.

– Och nu behöver du inte kissa innan du kommer, för nu kan du kissa här.

Även Jan-Ove Johansson, en annan boende, är glad.

Känns det skönt nu?

– Det vet jag inte, jag har inte gått än.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13