Foto: Jonas Sylvén

Efter vattenläckan: Hushåll fortfarande utan värme

På onsdagsmorgonen uppstod en vattenläcka utanför S:t Iliansskolan. Nu jobbar Ena Energi med att laga röret och boende i området är fortfarande utan värme.

  • Publicerad 17:15, 4 jan 2017

Det var strax efter klockan 08.00 på onsdagsmorgonen som ett fjärrvärmerör sprack under Sankt Olofsgatan.

Energiföretagets personal arbetar fortfarande med att laga röret.

– Det sista vi hörde var att det ska vara färdigt runt klockan 22.00 i kväll, säger Tomas Ulväng, Ena Energis VD.

Han tycker att det som hänt är olyckligt, men menar att endast ett begränsat antal hushåll i S:t Ilianområdet saknar värme. Anledningen till att återställningen av röret tar tid är personalens säkerhet.

– Vi måste lyfta en kammare för att kunna svetsa och det tar tid. Det är en arbetsmiljöfråga, säger han.

VD:n anser att Ena Energi har bra kvalitet på sina fjärrvärmerör. Orsaken till dagens händelse handlar om yttre påverkan.

– I det här fallet har det droppat vatten från kammaren. Droppar det i flera år så går röret sönder till slut, säger Tomas Ulväng.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kö när Enköpingsmässan invigdes

Nyheter Enköpingsmässan invigdes på fredagen i strålande solsken och i det närmaste sommarvärme. Det märktes på besökarna.fredag 20/4 13:52