Planer. Kanske ser det ut såhär i Örsundsbro om något år. Foto: Mostphotos

EHB säljer fastigheter

Enköpings Hyresbostäder säljer fastigheter i fyra olika områden samtidigt som man planerar fler nybyggen. – Vår vision är att erbjuda Sveriges mest innovativa, trygga och trevliga boende, säger Jennie Sahlsten, VD på EHB i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 11:12, 21 sep 2017

Det var under torsdag eftermiddag som EHB:s styrelse fattade ett beslut om att sälja fastigheterna på Bergvretsgatan, Lärksoppsgatan, Harvägen och Rävstigen.

– Enligt den styrning vi har i våra ägardirektiv från kommunen ska vi bidra till att stärka kommunens utveckling genom att vara ett aktivt fastighetsbolag som arbetar med köp, försäljning, nyproduktion och förädling av sitt fastighetsbestånd, säger Peter Ekström, ordförande i EHB, i ett pressmeddelande.

I Örsundsbro planerar EHB att bygga ett hundratal bostäder med olika upplåtelseformer.

I Älvdansen planeras bostäder som ska byggas med det statliga investeringsstödet vilket kommer ge yteffektiva lägenheter med lägre hyra och lägre energiförbrukning. Byggstart är planerat till 2018. Byggplanerna vid Västerledstorg och Örsundsbro måste genomgå en detaljplaneprocess innan bygget kan komma igång.

– Vår vision är att erbjuda Sveriges mest innovativa, trygga och trevliga boende, säger Jennie Sahlsten, VD på EHB.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

25-åring misstänks för mordbrand

Nyheter En personbil sattes i brand under natten. Bilen stod intill en bostad och en 25-åring har gripits misstänkt för grov mordbrand.söndag 25/2 10:24

Blåljus: Stöld och vapenbrott

Nyheter Den kalla fredagskvällen blev tämligen lugn i Enköping. En bil med fyra unga personer i tilldrog sig dock poolisens intresse.lördag 24/2 9:42