Planer. Kanske ser det ut såhär i Örsundsbro om något år. Foto: Mostphotos

EHB säljer fastigheter

Enköpings Hyresbostäder säljer fastigheter i fyra olika områden samtidigt som man planerar fler nybyggen. – Vår vision är att erbjuda Sveriges mest innovativa, trygga och trevliga boende, säger Jennie Sahlsten, VD på EHB i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 11:12, 21 sep 2017

Det var under torsdag eftermiddag som EHB:s styrelse fattade ett beslut om att sälja fastigheterna på Bergvretsgatan, Lärksoppsgatan, Harvägen och Rävstigen.

– Enligt den styrning vi har i våra ägardirektiv från kommunen ska vi bidra till att stärka kommunens utveckling genom att vara ett aktivt fastighetsbolag som arbetar med köp, försäljning, nyproduktion och förädling av sitt fastighetsbestånd, säger Peter Ekström, ordförande i EHB, i ett pressmeddelande.

I Örsundsbro planerar EHB att bygga ett hundratal bostäder med olika upplåtelseformer.

I Älvdansen planeras bostäder som ska byggas med det statliga investeringsstödet vilket kommer ge yteffektiva lägenheter med lägre hyra och lägre energiförbrukning. Byggstart är planerat till 2018. Byggplanerna vid Västerledstorg och Örsundsbro måste genomgå en detaljplaneprocess innan bygget kan komma igång.

– Vår vision är att erbjuda Sveriges mest innovativa, trygga och trevliga boende, säger Jennie Sahlsten, VD på EHB.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Man misshandlad och rånad

Nyheter En man blev under torsdagen nedslagen och rånad på Sandgatan.torsdag 19/10 15:25

Sadelligan slog till igen

Nyheter Sadeltjuvar har slagit till mot flera stall de senaste veckorna. Nu har tjuvarna slagit till igen.torsdag 19/10 9:47