Coop-garaget i Vallentuna.

Eldade sönder kamera i Coop-garaget: "Indikation på missnöje"

En övervakningskamera eldades sönder i Coop-garaget, Vallentuna. På film har en person som kan vara förövare fångats.

  • Publicerad 15:54, 29 jan 2018

Det var för några veckor sedan, den 10/1, som någon med eld tagit sönder en av övervakningskamerorna i Coop-garaget. Något kommunen polisanmält.

– En person är fångad på bild, men det går inte att säga att det är förövaren, säger Fredrik Sandell, kommunens säkerhetssamordnare.

– Det är en indikation på ett missnöje över kameraövervakningens befintlighet vilket vi tycker är tråkigt då den finns till för att öka tryggheten, inte vara ett föremål för frustration, säger han.

Att kameror tas sönder i garaget hör till ovanligheterna. Ett fall anmäldes för ungefär ett år sedan då någon bankade sönder en kamera. Denna gången användes en tändare.

Filmmaterialet är sänt till polisen som ska titta närmare på fallet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Därför spärrades Biblioteksgången av i veckan

Nyheter "Initialt kunde vi inte avgöra vad det var inuti" Läsare undrar hur det kom sig att polisen spärrade av Biblioteksgången i Täby centrum under måndagen. Svaret: En förpackning som polisen var tvungen att undersöka.fredag 16/2 11:23

Danderydsvalet 2018: Hur högt tål Djursholm?

Nyheter "Riskerar kulturhistoriska värden" På den tidigare bensinmacksstationen vid Djursholms torg ska man bygga bostäder. Vi ställde den hypotetiska frågan om det är möjligt med ett 10-våningshus till alla partiers företrädare i...fredag 16/2 11:20