Staket. Tyra Kempe och Alexander Lagerman vill ha ett nytt staket runt Tappströmsskolans bollplan. Foto: Jonas Månsson

Eleverna har ledsnat på sin slitna skolgård

Tråkig och med eftersatt underhåll. Nu har eleverna på Tappströmsskolan tröttnat på sin skolgård. – Det är vår arbetsmiljö det handlar om, säger Tyra Kempe.

  • Publicerad 15:19, 10 mar 2017

Man behöver komma ut, få frisk luft och röra på sig.

För över ett år sedan försvann ett staket från bollplanen vid Tappströmsskolan. Det revs sedan det gått sönder och blivit en säkerhetsrisk.

Men trots löften från kommunen har inget nytt staket satts upp. Flera av eleverna har reagerat och frågan har tagits upp av elevrådet där niondeklassarna Tyra Kempe och Alexander Lagerman sitter i styrelsen.

– Vi, skolledningen och föräldragruppen har varit på kommunen. De säger att det inte finns några planer på att sätta upp ett nytt. Vi tycker att det finns en skaderisk utan nätet eftersom bollar kan träffa folk som går bredvid och rutor kan krossas, säger Alexander Lagerman.

Dyrare utan staket

Att det inte har satts upp något nytt staket innebär att det går att ta sig in på bollplanen med mopeder, något som enligt eleverna skett under flera helger.

– När inte skolan har kontroll körs det där. Jag tror att det blir dyrare i längden att inte sätta upp ett staket, säger Tyra Kempe.

Även skolans basketkorgar har försvunnit och inte ersatts. Nu tycker eleverna att rasterna blir tråkigare och de tror att det kan påverka många elevers skolresultat.

– Man behöver komma ut, få frisk luft och röra på sig. Att sitta inne och spela på mobilen gör en bara tröttare, säger hon.

Sämre utemiljö

Tyra Kempe var en av de elever som flyttade från Ekebyhovskolan i höstas. Hon trivs i den nya skolan, men saknar den gamla skolgården.

– Kommunen lovade att övergången skulle bli så bra som möjligt, men utemiljön har försämrats, säger hon.

Enligt Rusmir Redzepagic, teknisk fastighetsförvaltare på Ekerö kommun, står löftet kvar om att åtgärda de brister som eleverna har påtalat.

”Begränsad budget”

– Vi har en begränsad budget som fördelas på alla skolor. Vi har avsatt en viss peng till Tappströmsskolan och ska göra något åt utemiljön, säger han.

I dagsläget kan han inte lova någon konkret åtgärd.

– Vi kommer att kommunicera med de som är berörda. Det bästa är att ta input från verksamheten, säger han.

Rusmir Redzepagic lovar att åtgärder ska ske under året.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hockeyveteraner klättar uppåt

Sport Skås +35-lag i ishockey har tagit en plats i Elitserien nästa säsong.torsdag 19/4 16:30

Skickade tändsticka med hot – åtal väcks

Nyheter En äldre man tände ett ljus vid ett LSS-boende och gick sedan därifrån. Dessutom hotades personalen. Nu åtalas mannen.torsdag 19/4 12:33

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter