Passion. Elias Palin satsar stenhårt på en karriär som skådespelare.

Elias är Täbys nästa filmstjärna

Elias Palin är Täbykillen som snart kommer att synas på bio­graferna runt om i landet. Den 11 november har hans första långfilm, där han spelar mot bland annat Henrik Dorsin, premiär.

  • Publicerad 16:25, 28 okt 2016

En fullständig chock. Så beskriver Elias Palin, 23 år, känsloläget när han fick beskedet att han landat en huvudroll i Ulf Malmros nya film.

– Det var helt overkligt, i och med att det var en så stor film och en huvudroll. Jag kunde inte förstå det, säger Elias.

Filmregissören och manusförfattaren Ulf Malmros har sagt i intervjuer att han tycker att det är roligt att hitta något nytt och eget, och Elias var ett oprövat kort.

Omfamna känslor

Nu är ”Flykten till framtiden” inspelad och klar att visas på landets biografer. Elias spelar 22-årige Svante som är hjärtsjuk.

– Jag fick försöka sätta mig in i vad det innebär att vara dödssjuk. De flesta förväntar sig att leva länge, man tänker på pension som en självklarhet, säger Elias.

– Man kan nog hålla bort känslorna, men jag ville välkomna dem och se vad det gör med en.

Elias har bott i Täby hela sitt liv och har hunnit med att bo på flera olika platser i kommunen. I lågstadiet på Erikslundsskolan provade han teater för första gången.

– Jag tror att det var någonstans där det föddes. Sedan var det Ung teater i Täby. Då höll vi till i Flygvillan, en asmysig villa, säger han.

– Jag hade riktigt kul där. Det har hjälpt till att föda kärleken till teatern. Det var hjärtekrossande när de rev Flygvillan.

Under gymnasiet, Åva, låg teatern på is men när en kompis kom in på Calle Flygares teaterskola bestämde sig Elias för att ta chansen, sökte och kom in.

– Det var fantastiskt, och under de första månaderna där insåg jag att det är det här jag ska hålla på med, säger han.

Jobbar hårt

I våras lämnade han Calle Flygare. Nu hoppas han att rollen som Svante ska vara hans stora genombrott.

– Jag hoppas verkligen att det leder till fler jobb. Men i och med att det är en så stor film, det är en storsatsning från SF, blir det nog en del uppmärksamhet.

Just nu har Elias en mindre roll i en uppsättning på Kungliga operan. I framtiden hoppas han kunna kombinera filmroller med roller på teatern. Han är medveten om att branschen är tuff.

– Om man jobbar hårt borde det gå. Hittills har det gjort det. Man får kämpa, hålla igång och göra egna projekt. Jag försöker att inte bara gå och vänta på att något ska hända, säger han.

– Man vet aldrig var framtiden tar en.

Världen lockar

Själv säger Elias att han förmodligen inte stannar i Täby hela livet, nu finns det andra platser som lockar.

– Men jag tycker om Täby väldigt mycket, jag har haft en bra uppväxt här. Jag gillar det klassiska, nära till naturen men också till stan, säger Elias.

– Fast jag önskar att det funnits ett större intresse för kultur i Täby. Sport är väldigt populärt här, men de som inte sport passar för måste också hitta något att göra, ett sammanhang.

Elias Palin

Ålder: 23 år.

Bor: Täby Kyrkby.

Gör: Har en huvudroll i Ulf Malmros nya storfilm ”Flykten till framtiden”. Filmen har biopremiär 11 november.

Favoritställe i Täby: ”Ängsholmsbadet, där har jag hängt mycket.”

Om att spela mot Henrik Dorsin: ”Jättekul. Han är otroligt duktig. Jag försökte bara
suga i mig som en svamp.”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år med gaypodden: "Många tackar för att vi hjälpt dem"

Nyheter Alexandra från Vallentuna: "För få lesbiska som tog plats" Gaypodden har nyss fyllt ett år och vi har snackat med Vallentunabon Alexandra Malmlund som är en av grundarna till podcasten.fredag 23/2 15:05