Första spadtaget. Här ska den nya sporthallen stå färdig hösten 2018 Foto: Daniel Sjöberg

"En fantastisk anläggning för idrottslivet"

Spadarna är satta i marken. Hösten 2018 har Enköping en ny sporthall. – Det kommer att vara en fantastisk anläggning för idrottslivet i tätorten och för kommunen, säger Jesper Englundh (s), ordförande i upplevelsenämnden.

  • Publicerad 11:39, 4 sep 2017

Det var sannerligen inget väder som lockade till skratt och spadtaget, det första som klargjorde att nu är bygget av den nya idrottshallen igång, gick oerhört snabbt. Däremot var det glada miner efteråt.

– Det känns jättebra att den här kommer kunna invigas om ett år. Jag har varit väldigt lugn kring processen med den här hallen för det har gått väldigt bra med projekteringen. Vi har väldigt bra tjänstemän som har jobbat fram ett bra underlag. Sedan har det här gett kringeffekter eftersom det här är en anläggning, hela Enavallen, som används av hela föreningslivet, säger Jesper Englund, ordförande i upplevelsenämnden.

Behovet av en ny hall är enormt, menar Englund.

– Anläggningarna i Enköping är slitna och trånga. Det är diskussioner hela tiden om att man behöver mer tider inomhus och det här kan möta lite av det bekymret som vi har. Den här möter verkligen ett stort behov just nu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hyresrätter ska bli granne med Villa Fannalund

Nyheter Snart påbörjas ett röjningsarbete i närheten av Villa Fannalund. S&E Fastigheter ska nämligen bygga hyresrätter norr om Tallbacksvägen. – Vi strävar efter att bygga så att man hamnar på en vettig...torsdag 21/9 17:00

EHB säljer fastigheter

Nyheter Enköpings Hyresbostäder säljer fastigheter i fyra olika områden samtidigt som man planerar fler nybyggen. – Vår vision är att erbjuda Sveriges mest innovativa, trygga och trevliga boende, säger...torsdag 21/9 11:12