Östberga torg. Arkivbild. Foto: Sacharias Källdén

En man död efter skottlossning i Östberga

En man i 20-årsåldern är död och en annan man är skadad efter en skjutning i Östberga på tisdagseftermiddagen. Polisen jagar en gärningsman.

  • Publicerad 18:02, 15 aug 2017

Det var vid klockan 15.02 på tisdagen som polisen fick larm om skottlossning på Östberga torg. När polisen kom till platsen hittades två män med skottskador. Männen fördes med ambulans till sjukhus.

– Vi fick in samtal från personer som hade hört smällare och skottliknande ljud, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En av männen, som var i 20-årsåldern, har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade. Den andra mannen vårdas fortfarande på sjukhus. Enligt polisen är hans skador inte livshotande.

Just nu har flera personer kallats till förhör.

– Ingen är frihetsberövad och en teknisk undersökning av platsen pågår, säger Åsa Wallentin.

Finns det någon eller några misstänkta?

– Det är för tidigt att säga, vi håller på att förhöra personer, säger Åsa Wallentin.

Enligt uppgifter till Aftonbladet jagar polisen en gärningsman, beväpnad med en automatkarbin, som flytt i en vit Toyota.

Ett stort område runt Östberga har spärrats av.

Polisen har inledde först en förundersökning gällande mordförsök och grovt vapenbrott. Rubriceringen har nu ändrats till mord och mordförsök.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Väpnat rån i södra Stockholm

Nyheter Hundpatrull eftersöker rånarna En butik i Bagarmossen rånades under torsdagskvällen. Polisen finns på plats men ännu är ingen gripen.torsdag 22/2 20:08

Hyllad cirkus kommer till Kärrtorp

Nyheter "Det är mycket daltande i Sverige" 120 föreställningar och 16 länder senare. Nu kommer det hyllade cirkuskompaniet Svalbard hem för tre föreställningar på Teater Reflexen i Kärrtorp.torsdag 22/2 18:00