En man har nu gripits skäligen misstänkt för den ena av två våldtäktsförsök som skett i Blackeberg den senaste tiden. Foto: Polisen

En man gripen misstänkt för våldtäktsförsök i Bromma

Igår eftermiddag grep polisen en man som är skäligen misstänkt för det ena av två uppmärksammade våldtäktsförsök som inträffat i Blackeberg.

  • Publicerad 11:17, 13 sep 2017

– Han greps igår eftermiddag odramatiskt i sitt hem. Han är anhållen, skäligen misstänkt vilket är den lägre misstankegraden, för våldtäktsförsöket som inträffade den 19 augusti, säger Patrik Zanders, spaningsledare på Vällingbypolisen.

Han är alltså inte misstänkt för det andra våldtäktsförsöket?

– I nuläget är han misstänkt för ett av fallen men självklart tittar vi på omständigheter kring andra liknande brott för att se om vi hittar likheter, säger Patrik Zanders.

LÄS MER: Polisen om våldtäktsförsöken i Bromma: "Fått flera intressanta tips"

Han säger att det var traditionellt polisarbete kombinerat med tips från allmänheten som gjorde att mannen kunde gripas.

– Vi har analyserat olika förhör och tips och omständigheter gjorde att intresset riktades mot den här mannen. Därefter kontaktades åklagare som valde anhålla mannen i sin frånvaro fram tills att han greps igår, säger Patrik Zanders.

Enligt åklagare Mikael Dahlberg ska beslut om ifall mannen ska begäras häktad eller inte fattas senast på fredag.

– Häktningsförhandling ska i så fall ske senast på lördag men jag har inte fattat beslut om det än. Polisen jobbar nu vidare med de sista förhören, säger Mikael Dahlberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nästa steg mot 210 nya lägenheter i Åkermyntan

Beslut fattas idag Idag ska politikerna i stadsbyggnadsnämnden bestämma om den nya detaljplanen med 210 lägenheter i Åkermyntan får grönt ljus.torsdag 23/11 16:50

(M) rasar mot nya väktartrenden

"Stockholmare ska inte behöva betala ur egen ficka" Det är oacceptabelt att boende ska betala privata väktare ur sin egen ficka för att känna sig säkra. Det menar Moderaterna i Stockholm som nu vill se fler väktare i kommunal regi.torsdag 23/11 16:47