Skärmdump på Enköpings kommuns hemsida. Foto: Skärmdump

Enköping är Sveriges bästa kommun på nätet

Idag kammade Enköpings kommun hem förstaplatsen för bästa kommunala webbplats i Internetworlds prestigefyllda topp 100-lista.

  • Publicerad 12:20, 10 mar 2017

– Jättekul att vi vann! Vi har gjort om mycket och verkligen jobbat hårt, säger Anna Densjö som är kommunens webbstrateg.

Den nya webbplatsen som lanserades den 31 maj är anpassad även för personer med funktionsnedsättning.

Enkoping.se är tillgänglig för användaren på datorn, läsplattan och mobiltelefonen.

– En synskadad person har provat att använda vår webb och gav den ett jättebra betyg, säger webbstrategen.

Med i toppen bland landets bästa kommuner på webben finns bland andra Nacka, Falun och Falkenberg.

– Webbplatsen utgår från vad användaren vill ha, istället för vad kommunen vill visa upp. Det handlar om att ge bästa möjliga service, säger Anna Densjö.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Man säger sig ha blivit attackerad med kniv på Västerleden

Nyheter En man larmade på onsdagskvällen polis efter att han blivit attackerad av en okänd man med kniv, utanför sin bil.torsdag 19/4 9:13

Tant Gredelin tar plats i White guide

Nyheter I sommar tar hon över Kaffestugan Härnevi, nu omnämns flaggskeppet Tant Gredelin i White Guide. – Visst fasiken är det jätteroligt, säger Jessica Jowilin, som driver Tant Gredelin.onsdag 18/4 13:58