Skärmdump på Enköpings kommuns hemsida. Foto: Skärmdump

Enköping är Sveriges bästa kommun på nätet

Idag kammade Enköpings kommun hem förstaplatsen för bästa kommunala webbplats i Internetworlds prestigefyllda topp 100-lista.

  • Publicerad 12:20, 10 mar 2017

– Jättekul att vi vann! Vi har gjort om mycket och verkligen jobbat hårt, säger Anna Densjö som är kommunens webbstrateg.

Den nya webbplatsen som lanserades den 31 maj är anpassad även för personer med funktionsnedsättning.

Enkoping.se är tillgänglig för användaren på datorn, läsplattan och mobiltelefonen.

– En synskadad person har provat att använda vår webb och gav den ett jättebra betyg, säger webbstrategen.

Med i toppen bland landets bästa kommuner på webben finns bland andra Nacka, Falun och Falkenberg.

– Webbplatsen utgår från vad användaren vill ha, istället för vad kommunen vill visa upp. Det handlar om att ge bästa möjliga service, säger Anna Densjö.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stängt för semester

Nyheter Vi har semesterstängt vecka 28-30. Den 31 juli är vi tillbaka. Vi önskar alla läsare, annonsörer och övriga samarbetspartners en riktigt skön sommar!fredag 14/7 17:41

All världens musik möts i Skolparken

Nyheter Programmet spikat för ett nytt Kulturer i möte i Skolparken. Senare än vanligt, men med ett riktigt dragplåster.fredag 7/7 6:32