I fullmäktigesalen i Enköpings kommunhus höll Anders Wikman (NE) i den tysta minuten. Foto: Jonas Sylvén

Enköping tystnade för att hedra offren

På måndagen klockan 12.00 utlystes en nationell tyst minut för att hedra offren för fredagens terrorattack på Drottninggatan i Stockholm. I fullmäktigesalen i Enköpings kommunhus samlades ett 70-tal personer.

  • Publicerad 13:03, 10 apr 2017

På måndagen klockan 12.00 samlades människor på flera platser i Enköping för att delta i den tysta minuten.

En av platserna var fullmäktigesalen i Enköpings kommunhus. Där öppnades dörrarna för både kommunarbetare och allmänheten. Ett 70-tal personer slöt upp.

– Regeringen har gått ut med att alla kommuner ska flagga på halvstång idag också, säger kommunalrådet Anders Wikman (NE).

Han var den som höll i den tysta minuten i kommunhuset. Från talarstolen talade kommunalrådet om en attack mot demokratin och Sveriges öppna samhälle.

– Våra tankar går till alla de som drabbades och deras anhöriga, säger Anders Wikman.

Utanför fullmäktigesalen fanns även en Kondoleansbok som kommer att ligga kvar under hela påskveckan när receptionen är öppen.

– Vi vill visa medmänsklighet i den här svåra stunden, säger Anders Wikman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bonden som har gris i blodet

Nyheter Att Christer Hylander är Sveriges bäste grisbonde är kanske inte så överraskande. Han har nämligen gris i blodet. Bildligt såväl som bokstavligt talat.torsdag 22/6 10:55

Person gripen efter pizzeriainbrott

Nyheter Klockan 02.40 natten till torsdag får polisen ett larm om att det skett ett inbrott på en pizzeria på Enöglavägen i Enköping. En polispatrull åkte till platsen.torsdag 22/6 9:56